بهداشت و درمانمامان بابا

درمان خانگی حالت تهوع و معده درد چیست؟

 درد، در دسترس‌ترین ابزاری است که معده شما برای باخبر کردنتان از وضعیت جسمی و روان به آن پناه می‌برد. معده درد نشانه‌ای است که گاهی شما را به تغییر سبک زندگی مجبور می‌کند، گاهی توجه شما را به وضعیت روانی‌تان جلب می‌کند و گاهی هم روزها و ماه‌ها شما را به مطب پزشکان و مراکز درمانی می‌کشاند.

مدرسه آنلاین- درد معده، دلایل متعدد و متفاوتی دارد اما در این مطلب، ما به جای تمرکز بر مشکلات مزمن گوارشی، سراغ دردهای مقطعی می‌رویم که با درمان خانگی از پس آرام کردنشان برمی‌آیید. اگر معده درد زندگی را برایتان سخت کرده، می‌توانید از ۱۵ روش را امتحان کنید و امیدوار باشید که در کوتاه‌ترین زمان، درد آزار دهنده معده‌تان تمام شود.

درمان معده درد با چای رووبیوس

همانطور که می‌دانید، مشکلات معده تا حد زیادی تحت تاثیر رژیم غذایی و غذاهایی که می‌خوریم، قرار دارند. چای رووبیوس با توجه به سطح بالایی از فلاونوئیدها باعث کاهش و درمان ناراحتی‌های معده می‌شود. این چای به بهبود اسهال، حالت تهوع، ناراحتی معده، سوء‌هاضمه و به کاهش التهاب کمک می‌کند. اگر کودک شما از کولیک رنج می‌برد، چای رووبیوس ماده‌ای فوق‌العاده برای تسکین درد کولیک است.

نوشابه

جالب است بدانید نوشابه در درمان معده موثر است. بی کربنات سدیم موجود در نوشابه به از بین بردن ریفلاکس اسید، سوزش سر دل و زخم معده کمک می‌کند. تولید بیش از حد اسید معده از مصرف غذاهای تند، خوردن بیش از حد الکل، استرس و عوامل دیگر به وجود می‌آید و موجب بازگشت اسید به مری، ریفلاکس و سوزش معده می‌شود. اگر این اتفاق دائم رخ دهد می‌تواند به دیواره‌های روده آسیب رسانده و منجر به سرطان شود. اسیدیته اغلب همراه با مسائل دیگر مانند حالت تهوع، صرع، نفخ و یا استفراغ همراه است. نوشابه می‌تواند این اسید را خنثی کند.

دمنوش زنجبیل

زنجبیل به تسکین دهنده سیستم گوارش معروف است. بر اساس مطالعات زنجبیل اسید معده را مسدود کرده و باکتری‌های معده را سرکوب می‌کند. برای ساختن دمنوش زنجبیلی، دو فنجان آب جوش را با چند تکه ریشه زنجبیل دم کنید. در حالت ایده‌آل، بهتر است ۲۰ دقیقه قبل از ناهار یا شام دمنوش زنجبیل بنوشید.

میوه پاپایا

پاپایا میوه‌ای است با درخت بومی مناطق حاره‌ای قاره آمریکا که اکنون در بسیاری از مناطق حاره‌ای از جمله هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین کشت می‌شود. اگر زیاد دچار نفخ می‌شوید پاپایا بخورید. پاپایا حاوی آنزیمی به نام پاپائین است که به هضم غذا کمک کرده و مانع از تشکیل گاز در معده می‌شود.

برگ نعناع

برگ‌های نعناع دارای ماده‌ای به نام منتول هستند. ساختن دمنوشی با برگ‌های نعناع درمانی موثر برای پریشانی‌های گوارشی است. این گیاه به کاهش انقباضات معده و روده کمک می‌کند و  باعث تسکین تهوع و درد معده می‌شود. آب نبات نعناع یا جویدن برگ‌های آن به خصوص برای کاهش احساس تهوع موثر است.

درمان معده درد با ماساژ

ماساژ دورانی شکم در قسمت دور ناف می‌تواند به بهبود وضعیت گوارشی شما کمک کند. برای اینکار حداقل سه بار در هر روز و هر بار ۱۰ مرتبه، به شکل یک دایره دستتان را از راست به چپ روی شکمتان بچرخانید و ۱۰ بار این حرکت را به‌صورت برعکس انجام دهید.

چای بابونه

چای بابونه ایده آل است نه تنها برای تسکین درد معده، بلکه برای آرام کردن اعصاب هم عالی است. چون یک معده عصبی هم به درد معده منجر می‌شود. چای بابونه خواب‌آور است. پیشنهاد می‌دهیم این چای را قبل از خواب دم کرده و بنوشید. مقداری لیمو عطر و طعم بی‌نظیری به این چای می‌دهد.

لیمو ترش و زنجبیل

به خواص زنجبیل و فواید آن برای معده اشاره کردیم. لیمو حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که عملکرد سیستم ایمنی سالم و هضم را بهبود می‌بخشد. ترکیب لیمو و زنجبیل یکی از بهترین روش‌های طبیعی برای مبارزه با آنفولانزا و بیماری‌های ناحیه شکم است.

مقداری زنجبیل داخل آبمیوه‌گیری ریخته و آب آن را بگیرید. آب لیمو ترش و آب زنجبیل را با مقدار آب مخلوط کرده و بنوشید.

زغال فعال

ممکن است شنیده باشید که خوردن نان سوخته می‌تواند باعث تسکین ناراحتی معده شود. این موضوع درست است اما بهترین گزینه نیست چون حاوی مواد سرطان‌زا است. در عوض پیشنهاد می‌دهیم زغال فعال را امتحان کرده و معده خود را در عرض چند دقیقه آرام کنید. این ماده باکتری‌ها و میکروب‌های بد را جذب خود کرده و مسائل مربوط به معده را حل می‌کند.

رازیانه

رازیانه هم موجب تسریع فرایند هضم و کاهش گاز و التهاب و درد معده می‌شود. طعم رازیانه کمی شبیه شیرین بیان است. اگر شما طعم شیرین بیان را دوست داشته باشید، احتمالا رازیانه را هم دوست خواهید داشت.

آب برنج

اگر از اسهال رنج می‌برید یا ناراحتی معده دارید، آب برنج می‌تواند به حل آن کمک کند. برای تهیه آب برنج، نصف فنجان برنج را در شش فنجان آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. مقداری عسل اضافه کنید و سعی کنید تا وقتی که داغ است آن را بخورید.

درمان معده درد با تمرین یوگا

مواد غذایی و نوشیدنی‌ها تنها چیزهایی نیستند که به شما کمک کنند. حرکات یوگا هم می‌توانند کمک‌کننده باشند. تعدادی از حرکات یوگا برای بهبود فرایند هضم و کاهش نفخ طراحی شده‌اند.

گرما

می‌توانید از یک بطری آب داغ یا کیسه آب گرم هم کمک بگیرید. گرما نه تنها آرامش بخش است، بلکه حس آن در ناحیه شکم می‌تواند به از بین بردن درد و ناراحتی کمک کند. هم‌چنین حالت تهوع را هم کاهش ‌دهد.

آب آلوئه ورا

بسیاری از افراد از آب آلوئه ورا برای تسکین انواع مسائل روده کمک گرفتند. این افراد نتایج خوبی برای درمان پوکی استخوان، گرفتگی، گاز، اسهال و بسیاری از بیماری‌های دیگر کسب کردند.

درمان معده درد با رفلکسولوژی یا انعکاس درمانی

لورا نورمن، یک متخصص رفلکسولوژی می‌گوید: رفلکسولوژی به از بین بردن بیماری‌های زیادی ‌از جمله درد‌های معده و سایر مشکلات گوارشی، کمک می‌کند. هزاران عصب در پا و دست وجود دارند که وقتی تکنیک‌های خاصی روی آن‌ها اعمال ‌شود، می‌توانند کل بدن را آرام کنند.

منطقه شکمی مربوط به قوس مرکز پای چپ است. با استفاده از تکنیک رفلکسولوژی، پای چپ خود را با کف دست راست خود نگه دارید، و سپس دست چپ خود را زیر سینه پای خود قرار دهید و یک فشار پایدار ایجاد کنید.

چه زمانی باید برای درمان معده درد به پزشک مراجعه کنید

گاهی مشکلات شکمی نشان‌دهنده‌ی یک مشکل جدی هستند. استفراغ‌های طولانی‌ مدت شما را در معرض کم آبی قرار می‌دهد. نوشیدن جرعه‌های کوچک آب کمک می‌کند بدن‌تان دچار کم آبی نشود. اگر تهوع و معده‌ دردتان بیشتر از ۴۸ ساعت طول کشید به پزشک مراجعه کنید. اگر متوجه شدید بعد از خوردن غذاهای خاصی یا انجام کارهای خاصی مدام دچار ناراحتی معده می‌شوید، درمورد علائم‌تان با پزشک صحبت کنید. ممکن است چیزی نباشد اما مراجعه به پزشک‌تان می‌تواند احتمال بیماری کرون، یک آلرژی غذایی و یا سایر بیماری‌ها را مورد بررسی قرار دهد.

راه‌های پیشگیری از درد معده

  • یک رژیم غذایی سالم داشته باشید.
  • به جای آن که در یک وعده پرخوری کنید تعداد وعده‌ها را بیشتر و حجم غذا را کم تر کنید.
  • مواد غذایی را به درستی بجوید.
  • از مصرف الکل و نوشیدنی‌های کافئین دار اجتناب کنید.
  • از مصرف بیش از حد غذاهای ادویه دار و سرخ شده اجتناب کنید.
  • مقدار زیادی آب بنوشید.
  • ورزش تنفسی و یوگا انجام دهید.
  • آب کافی بنوشید.
  • بعد از خوردن غذا، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه راه بروید.
  • پس از صرف یک وعده‌ی غذای بلافاصله به رختخواب نروید.

منبع: kalleh.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا