طرز تهیهی شله زرد افطاری با نکات جادویی که بینظیرش میکنه
درست کردن دسر به ویژه در ماه مبارک رمضان میتواند یکی از موضوعات مورد علاقه و مفیدی باشد که بسیاری از خانوادهها در پی آن هستند.
مدرسه آنلاین– شلهزرد یکی از انواع دسرهای سنتی خوشمزه و ساده است که جزو محبوبترینها به شمار میرود و برای نذری و افطاری زیاد درست میشود. اما خوشمزه و مجلسی شدن شلهزرد منوط به رعایت فوتوفنهایی است که اگر رعایت شود عطرش همه جا را بر میدارد و طعم بینظیرش فراموش نمیشود.
در ادامه طرز تهیۀ شلهزرد مجلسی خوشمزه برای افطاری را با فوت و فنهایش آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیۀ شلهزرد:
۱ پیمانه برنج نیم دانه
۲ لیوان شکر
۷ لیوان آب
۵۰ گرم کره
۱/۳ خلال بادام
نصف پیمانه گلاب
۱/۲ ق چ پودر هل
۱/۲ پیمانه زعفران دم کرده
طرز تهیه:
مرحلۀ اول:
ابتدا برنج را که بهتر است نیمدانه باشد، خوب میشوییم و میگذاریم دو بند انگشت آب رویش بماند. گلاب و زعفران را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم یک شب خیس بخورد.
دو ساعت قبل از پخت، خلال بادام را با گلاب و آب میگذاریم تا خیس بخورد.
مرحلۀ دوم:
حالا داخل یک قابلمۀ مناسب آب میریزیم و میگذاریم تا آب به جوش بیاید. بعد برنج را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به جوش بیاید. کف روی برنج را میگیریم و نمک را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم برنجمان کاملاً بپزد.
مرحلۀ سوم:
سپس زعفران را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم. بعد کره را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم کره داخل برنج آب شود. حالا نوبت شکر است. شکر را اضافه کرده و هم میزنیم تا کاملاً حل شود.
مرحلۀ چهارم:
سپس خلال بادام را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم دو سه جوش بخورد. حالا پودر یا عرق هل و گلاب را اضافه میکنیم و میگذاریم چند جوش بخورد.
مرحلۀ پنجم:
حالا شلهزرد را روی شعلهپخشکن با حرارت کم میگذاریم و روی قابلمه دمکنی میگذاریم و اجازه میدهیم شلهزرد به مدت 20 دقیقه با حرارت کم دم بکشد. با این روش شلهزرد آب نمیاندازد.
مرحلۀ ششم:
وقتی شلهزرد دم کشید، شعله را خاموش میکنیم و میگذاریم همانطوری با دمکنی 20 دقیقۀ دیگر با شعلۀ خاموش بماند.
شلهزرد خوشمزۀ شما آماده است. در لحظات افطار ما را هم دعا کنید.
مرقوم فرموده اید: «در لحظات افطار ما را هم دعا کنید.»
دقیقا کی را باید دعا کنیم؟ دعا نباید آدرس داشته باشه؟
خدایا تابناک را حفط بفرما؟
آیا خدا برای این دعا تره خورد میکند؟