چطوری در خانه پنیر خامه ای درست کنیم؟
پنیر جزو همیشگی صبحانۀ ما ایرانیهاست که گذشته از طعم لذیذش، حاوی کلسیم و مواد مغذی است و از این رو در صبحانه گنجانده شده که از مهمترین وعدههای غذایی است.
مدرسه آنلاین– پنیر خامهای به دلیل طعم مطبوعش از پنیرهای پرطرفدار است که با نان داغ و چای بسیار میچسبد و دیگر احتیاج به چیز دیگری ندارد. از آن میتوان به جای کره و خامه همراه با مربا هم استفاده کرد.
پنیر خامهای یکی از پنیرهای خوشمزه است که میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. در تهیه پنیر خانگی مهم ترین نکته استفاده از شیر پر چرب محلی است که باعث خوشمزهتر شدن پنیر میشود.
امروز طرز تهیۀ پنیر خامهای خانگی را میخواهیم به شما آموزش بدهیم. این پنیر بسیار نرم و خوشمزه است و اگر یکبار آن را امتحان کنید دیگر از بیرون پنیر نمیخرید.
مواد لازم
شیر پرچرب: سه کیلو به اضافۀ نصف لیوان برای خامهای کردن آن.
سرکه: 15 قاشق
خامه: یک قاشق (اختیاری است.)
کره: یک قاشق (اختیاری است.)
طرز تهیه
مرحلۀ اول
سه کیلو شیر محلی را بگذارید جوش بیاید. بعد از اینگه شیر جوش آمد شعله را خیلی کم کنید.
مرحلۀ دوم
15 قاشق غذاخوری سرکه را اضافه کنید. هر کیلو شیر، پنج قاشق سرکه لازم دارد.
مرحلۀ سوم
آرام شیر را هم بزنید تا بریده شود. سپس شعله را خاموش کنید و یک ساعت اجازه بدهید تا سرد شود. حالا مواد را داخل آبکش بریزید و چند ساعت به آن استراحت بدهید.
مرحلۀ چهار
پنیر را داخل مخلوطکن بریزید. نصف لیوان شیر، پنجاه گرم کره و دو قاشق خامه و کمی نمک به آن اضافه کنید و خوب آنها را با هم مخلوط کنید.
پنیر خامهای خوشمزۀ شما آماده است.
نکات:
*سرکه که اضافه میشود، شیر اصلاً نباید بجوشد. زیر شعله خیلی کم باشد. وقتی شیر بریده شد، زیر گاز را خاموش کنید.
*به جای سرکه میتوانید از 300 گرم ماست استفاده کنید.
*حتماً مواد سرد شود و بعد داخل آبکش بریزید.
*حتماً چند ساعت استراحت بدهید تا آب پنیر کشیده شود.
*کره و خامه سلیقهای است.
*این پنیر را میتوان تا 10 روز در یخچال نگهداری کرد.