فوت و فنهای قیمه ی مجلسی برای پذیرایی از مهمانان ویژه
طبخ قیمه فوت و فنهایی دارد که اغلب مادرها و مادربزرگها از آن باخبرند و همین است که باعث میشود خورشت قیمۀ آنها فوقالعاده باشد.
مدرسه آنلاین– یکی از نشانههای دستپخت خوب، خوشمزه، خوش رنگ و خوشعطر درست کردن قیمه است. قیمهای که به اصطلاح جا افتاده و مجلسی باشد.
امروز میخواهیم طرز تهیۀ یک قیمۀ مجلسی را آموزش بدهیم.
مواد لازم قیمۀ مجلسی برای 5 نفر
گوشت ترجیحاً گوسفندی با استخوان: 300 گرم
لپه: یک پیمانه
پیاز خلالی خردشده: 1 عدد متوسط
لیمو عمانی: 3 عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
سیبزمینی: 3 عدد متوسط
زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحلۀ اول
برای تهیه خورش قیمه مجلسی ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب میریزیم و اجازه میدهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخ آن گرفته شود.
مرحلۀ دوم
روغن را در قابلمهای میریزیم که میخواهیم خورشت را در آن بپزیم. سپس پیاز را به آن اضافه میکنیم. وقتی پیاز سبک شد گوشت را به آن اضافه میکنیم. زردچوبه و فلفل آن را میریزیم و با گوشت خوب تفت میدهیم.
مرحلۀ سوم
حالا لپه را از آب خارج میکنیم و به اصطلاح آبکش میکنیم و داخل قابلمه میریزیم. مواد را کمی تفت میدهیم. سپس رب را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
مرحلۀ چهارم
الان نوبت اضافه کردن آب است. آب خورشت را میریزیم و لیمو عمانیها را نیز به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم 4 ساعت روی اجاق بپزد.
اول زیر شعله را زیاد میکنیم تا آب جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد زیر گاز را کم میکنیم تا خورشت آرام آرام بپزد و جا بیفتد.
مرحلۀ پنجم
یک ساعت آخر سیبزمینیها را پوست میگیریم و به صورت خلال باریک خرد میکنیم. سپس آن را سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحلۀ ششم
نیم ساعت آخر خورشت را امتحان میکنیم اگر لپه و گوشت پخته بود نمک را اضافه میکنیم.
مرحلۀ آخر
ده دقیقۀ آخر زعفران را اضافه میکنیم و میگذاریم با زعفران یک جوش بزند و عطر زعفران به خورد خورشت برود.
خورشت ما آماده است. آن را در خورشتخوری میکشیم و سیبزمینیها را رویش میریزیم.