خبر ویژه

مدرسه‌ای در سیریک که سقفش در حال فرو ریختن است

همزمان با بازگشایی مدارس، حالا موضوع سلامت و ایمنی سازه ها و ساختمان های مدارس نیز از اهمیت بیشتری برخوردار شده است؛ مسئله مهمی که بی توجهی به آن می تواند جان دانش آموزان را به شدت تهدید کند.

مدرسه آنلاین- بر اساس گزارش تازه ای که خبرگزاری ایلنا منتشر کرده است، هنوز در کشورمان مدارسی وجود دارد که ساختمان های آن نا ایمن است و احتمالاً از دید مسئولان محلی و ملی دور مانده اند. مثل مدرسه ای در استان هرمزگان که شرایط به شدت ترسناکی دارد.

 مدرسه شهید حاتمی روستای زرآباد شهرستان سیریک در استان هرمزگان حیاطی برای بازی دانش اموزان ندارد؛ سقف و دیوار کلاس هایش ترک برداشته اند، به همین علت تعدادی از دانش آموزان این مدرسه برای درس خواندن به مدارس روستاهای دیگر می روند.

سال‌ها است که دانش آموزان مدرسه شهید حاتمی روستای زرآباد شهرستان سیریک از داشتن محوطه و حتی یک درخت به عنوان سایه بان محرومند ، لوله های فاضلاب و دستشویی های این مدرسه به دلیل پوسیدگی و فرسوده بودن بدون استفاده مانده اند، دانش آموزان این مدرسه  تا چند وقت پیش برای رفع تشنگی شان به دلیل نداشتن آب شرب تمیز، برای خوردن آب به خانه‌های شان می رفتند . این مشکلات دست به دست هم داده و باعث شده تعدادی از دانش‌آموزان این مدرسه برای درس خواندن به روستاهای دیگر بروند.

رضا محمودی یک فعال اجتماعی گفت: مدرسه روستای زرآباد سیریک دو تا ساختمان دارد که یکی از این ساختمان ها بسیار قدیمی و در حال فرو ریختن است  اما به دلیل کمبود فضا هنوز از این مدرسه قدیمی استفاده می شود. ساختمان دیگر این مدرسه که در سال 1388 ساخته شده و به نسبت ساختمان قبلی بهتر است، جوابگوی این تعداد دانش آموز نیست.

 

مدرسه قدیمی سقف و دیوارهایش ترک خوردگی دارد

وی گفت: مدرسه قدیمی سقف و دیوارهایش ترک خوردگی دارد و از سقف این کلاس ها هنگام بارندگی باران آب وارد کلاس ها می شود. و تنها در مقطع ابتدایی فعالیت دارد. به دلیل پوسیدگی و فرسودگی لوله ها از سرویس بهداشتی این مدرسه هیچگونه ای استفاده ای نمی شود. همچنین نداشتن حیاط مشکلات زیادی را برای دانش آموزان به وجود آورده است. اینکه دانش آموزان نمی دانند باید در چه محدوده ای باشند دردسر ساز شده و گاهی پیش می آید که دانش آموز هنگام زنگ تفریح به خانه شان می رود و معلم اطلاعی ندارد و وقتی وارد کلاس می شود دنبال دانش آموزش می گردد. از آن گذشته افراد ناشناس در محیط اطراف مدرسه که حصار و حیاط ندارد رفت و آمد می کنند و  هنگام کلاس درس تمرکز دانش آموزان به هم می خورد.

این فعال مدنی ادامه داد:  در فضای مدرسه با توجه به گرمایی که در منطقه حاکم است سایه ای وجود ندارد که دانش آموز بتواند در هنگام زنگ تفریح استراحت کند. حتی تک درختی هم در کنار این کلاس های درس وجود ندارد . در کنار این کلاس های درس تلاش کردم به کمک دوستانم با جمع آوری مقداری پول سایه بانی برای دانش آموزان ایجاد کنم اما نتوانستم چون هزینه ها برای تهیه سایه بان خیلی بیشتر از پولی بود که ما جمع آوری کرده کرده بودیم.

وی گفت:  همچنین فضای ورزشی هم برای دانش آموزان وجود ندارد. محیط مدرسه به گونه ای نیست که دانش آموز را به درس خواندن تشویق کند چرا که بسیار دلگیر است. برای من بزرگسال که به آنجا می روم دچار افسردگی می شوم چه برسد به دانش آموزان! تعدادی از دانش آموزان به دلیل همین مشکلاتی که وجود دارد برای درس خواندن به مدارس روستاهای دیگر می روند.

وی بیان کرد: تا چند روز پیش این مدرسه فاقد آبسرد کن بود و از اولین منبع آبی که آنجا نصب کرده بودند زمان زیادی می گذرد که دیگر تعویض نشده است. دانش آموزان در هوای گرم مجبور بودند برای خوردن آب به خانه‌های شان بروند. در فصول گرم سال برق این مدرسه بسیار ضعیف می شود و دوتا کولر را همزمان نمی توان در 2 کلاس روشن کرد. این کولرها بسیار قدیمی هستند و هر چند وقت یکبار نیاز به تعمیر دارند.  برای ساخت مدرسه ای جدید در روستای زرآباد بارها به نماینده مردم سیریک در مجلس مکاتبه و نامه هایی با امضای اهالی این روستا به او ارسال کردم که همه بی نتیجه بود.

 رئیس آموزش و پرورش سیریک با اشاره به اینکه  تعمیر این مدرسه در دستور کار قرار دارد، گفت : چنین مدارسی در استان بویژه در این مناطق به وفور داریم مدارسی با چندین کلاس که فاقد فضاهای  تفریحی و حیاط هستند.

حسین ذاکری ادامه داد: در اجلاس روسای آموزش و پرورش که اخیرا در سازمان آموزش و پرورش تهران برگزار شد مطرح کردیم برای مدارسی که فاقد حیاط هستند اعتباری در نظر بگیرند چرا که خود آموزش و پرورش  هیچ بودجه ای برای این ساخت و سازها ندارد.

وی عنوان کرد:  برای بازسازی مدرسه روستای زرآباد با نوسازی استان  هماهنگ کرده ایم که قول داده اند  سرویس بهداشتی هایش را تعمیر کنند. اما برای محوطه سازی و تعمیر کلاس ها از خیرین درخواست کمک کرده ایم  که امیدوارم قدم پیش بگذارند.

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. دانش آموزان و معلمین شهر سیریک ناراحت نباشند به محض وصول بنزین فروخته شده به لبنان مدرسه شما مرمت خواهد شد

    1. بزرگوار دین توصیه کرده اول همسایه بعد اهل خانه ،اگر بزرگواران قزلباش لبنانی نبودن اصلا شیعه ای در کار نبود ،اونها حق گردن ما دارن

      1. اما ما صدها حدیث و شعر و اندرز راریم که اهل خانه بر هر کسی واجبترند. وانگهی قزلباشها از آناتولی آمدند، نه از جبل عامل، قبل از تشرف به شیعه 12 امامی ایرانیان، عمدتا اهل سنت، یا شیعه 4 امامی و یا 6 امامی( اسماعیلیه) و تعدادی آئین های انشعابی از اسلام بودند و قبل از ورود اعراب هم ادیان زرتشتی، مانوی، میترائیسم در ایران رواج داشت. ادیان از آغاز یک کارکرد خوب داشتند و آن توجه دادن انسانها به اعمال خیر و خوب بود. اما سوءاستفاده های فراوانی هم از دین شد که از شمارش خارج است. به هرحال ایران فرهنگ آئینی پربار خود را دارد که دیگر فرهنگها را تحت تاثیر قرار میدهد. زیرا اولین ملت موحد از آغاز ظهور انسان بر کره ارض بوده است.

        1. آفرین به زمانه
          پاسخت نسبتا جامع بود. من تا الان گمان میکردم قزلباشها از اردبیل پدیدار شدند.

  2. باید خون گریستتت به وضعیت مملکت

    هراسناک تر از نابینایی دیدن هست ، آن هم با دو چشم باز که چه بر سر سرزمینمان می آید 😔😓😓

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا