علمی هنریکتابخانه

کتاب «ازدواج به مثابه هنر» راهی کتابفروشی ها شد

بررسی زندگی بسیاری از انسان های موفق در طول تاریخ و در نقاط مختلف جهان نشان می دهد که این افراد بیشتر از بقیه انسان ها اهل مطالعه و خواندن کتاب بوده اند.

مدرسه آنلاین– نظر به اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی در این بخش و به صورت مرتب تلاش می شود تا به معرفی کتاب های برتر به ویژه تازه های حوزه نشر پرداخته شود.

کتاب «ازدواج به مثابه هنر» اثر ژولیا کریستوا و فيليپ سولرس در حوزۀ فلسفه به تازگی راهی بازار کتاب شده است. این کتاب را مهرداد پارسا و فائزه جعفریان ترجمه کرده اند و نشر شوند در 138صفحه منتشر کرده است.

در معرفی این کتاب آمده است: «حقیقت این است که هر ازدواج معنایی تکین دارد و این معنا نه در توهم رمانتیک یافت می شود که در بند آمدن نفس در آغوش دیگری فراتر از زمان و جهان، چیزی سپنجی و گذرا است و نه در کامل شدن زوجی ممزوج – درهم آمیخته – که همه چیز را تنها برای تصنیف یک صدا کوک می کنند.

نه، ازدواج دو تکینگی، بیش از آن که بر قانونی که آن را بنیان می گذارد استوار باشد، بر ایقان و عقیده ای تزلزل ناپذیر تکیه دارد؛ ایقانی که همانا می تواند آزمون ها و لذت هایی را تاب بیاورد که البته در سایر موقعیت ها نیز کمیاب یا بیش از اندازه نیستند؛ این ایقان که: این همان جایی است که آدم باید باشد.

دو فرد، فیلسوفی برجسته و نویسنده ای بنام: ژولیا کریستوا و فیلیپ سولرس، در فرم و قالبی که چه بسا به یک اتوبیوگرافی مشترک شباهت می یابد، گفت وگوهایی را ترتیب می دهند تا از ماهیت ازدواج پرده بردارند؛ ارتباطی که نه به عشق رمانتیک و فانتزی یکی شدن نزدیک است و نه با فردگرایی معاصر ربط و نسبتی دارد، بلکه تلاشی است برای محقق ساختن آن چه کریستوا پیش تر آن را فردیت اشتراکی نامیده بود و…»

ژولیا کریستِوا فیلسوف، منتقد ادبی، روانکاو، فمینیست و رماننویس بلغاری-فرانسوی است که از اواسط دهه ۱۹۶۰ در فرانسه زندگی می‌کند. ژولیا کریستوا بعد از انتشار نخستین کتابش، در ۱۹۶۹ تأثیر زیادی در تحلیل انتقادی، نظریه فرهنگ و فمینیسم گذاشت. کارهای او شامل کتاب‌ها و مقاله‌های بسیار دربارۀ نشانه‌شناسی، بینامتنیت و ابجکسیون (آلوده انگاری) در حوزه‌های زبان شناسی، نظریه ادبی و نقد، روانکاوی، زندگینامهنویسی و خودزندگی‌نامهنویسی، تحلیل سیاسی و فرهنگی، هنر و تاریخ هنر می‌شود.

او یکی از پیشگامان ساختارگرایی هنگام اوج این نظریه در انسانیّات بود. کارهای وی همچنین جایگاه مهمی در اندیشه پساساختارگرایی دارد. در سالهای اخیر برخی از آثار او توسط پژوهشگر حوزهٔ فلسفه، مهرداد پارسا به فارسی ترجمه شده‌است. از آن جمله می‌توان به «ملت‌هایی بدون ملی‌گرایی» (نشر شوند)، «علیه افسردگی ملی» (نشر شوند)، «هانا آرنت: زندگی روایت است» (رخداد نو) اشاره کرد.

کتاب «ازدواج به مثابه هنر» را می توانید از اینجا تهیه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا