کوفته مرغ ترش گیلانی یه طعم عالی و متفاوت که اگه یه بار امتحان کنی عاشقش میشی
غذاهای گیلانی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که بسیاری از ما دوست داریم طرز تهیۀ آنها را یاد بگیریم و خودمان در منزل برای خانواده درست کنیم. فوت و فنهایی که خانمهای با سلیقۀ گیلانی برای پخت غذا به کار میبرند از رموز خوشمزه شدن غذای آنهاست.
مدرسه آنلاین– پخت و پز و آشپزی در منزل خانه را گرم نگه میدارد و قلب خانه را زنده میکند. گذشته از اینکه آشپزی خودش یک هنر است و کدبانوهای هنرمند ایرانی با غذاهایی که در خانه میپزند نشاطی دو چندان به خانه میبخشند و سلامت خانواده را تضمین میکنند.
امروز به معرفی کوفته مرغ ترش گیلانی میپردازیم. برای تهیۀ این کوفتۀ خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم:
مرغ چرخ کرده (ترکیب سینه و ران): ۳۰۰ گرم
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
گردو آسیاب شده: ۱۰۰ گرم
گوجه فرنگی رنده شده: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی درسته: ۲ عدد
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۵ حبه
سبزی معطر خشک (نعناع و گشنیز): ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: به میزان لازم
نمک، فلفل و زدرچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
برای درست کردن این غذای گیلکی خوشمزه، اول مرغ چرخ کرده را داخل یک کاسه بریزید. پیاز را رنده کنید و آب اضافهاش را بگیرید و به مرغ اضافه کنید. دو حبه سیر رنده شده را همراه با نشاسته ذرت، دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید و خوب با دست ورز بدهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. بعد به اندازه گردو از مواد بردارید و کف دستتان گلوله کنید و کوفتهها را داخل یک سینی بچینید و سینی را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا کوفتهها استراحت کند. بعد از این مدت هر دو طرف کوفتهها را داخل روغن داغ سرخ کنید، نیازی نیست کوفتهها کاملا سرخ شوند.
در مرحلۀ بعد گردوی آسیاب شده را داخل یک قابلمه بریزید و رب انار، گوجه رنده شده، نمک، فلفل، سه حبه سیر رنده شده و سبزی خشک معطر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. ۱ لیوان آب سرد را کم کم به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس کاملا رقیق شود. بعد قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا سس جوش بیاید. حالا کوفتهها را داخل سس بچینید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. درب قابلمه را ببندید و ۱ ساعت زمان بدهید تا سس بجوشد و به غلظت برسد. بعد از اینکه سس غلیظ شد، درب قابلمه را بردارید و ۲ عدد گوجه فرنگی را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و داخل قابلمه خورش بچینید. اجازه بدهید خورش ۱۵ دقیقه با درب باز بجوشد تا به روغن بیاید. حالا این کوفته مرغ ترش خوشمزه شما آماده سرو است که باید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید و لذت ببرید، نوش جان.
نکات مهم
* اصل این خورش با سبزیهای معطر شمالی مانند چوچاق و کوتکوتوی خشک تهیه میشود. از آنجا که این سبزیها در نقاط دیگر ایران در دسترس نیستند، میتوانید به جای آنها از ترکیب نعناع و گشنیز خشک استفاده کنید.
* اگر نشاسته ذرت در منزل نداشتید، میتوانید به جای آن از کمی آرد گندم یا آرد نخودچی استفاده کنید.
منبع: فرارو