تا حالا آش گوجه ی تبریزی به این خوشمزگی خوردی؟
آشها با همۀ تنوعی که دارند از جمله غذاهای سالم و مقوی و البته خوشمزهای هستند که در تمام فصول سال به ویژه در پاییز و تابستان خیلی مزه میدهد.
مدرسه آنلاین– در فصل پاییز که هوا رو به سردی میگذارد، هیچ چیز به اندازۀ آش نمیچسبد، به ویژه اگر نم بارانی هم بزند و آشخوری با باران همراه باشد، طعمش بینظیرتر هم میشود. از آنجا که آشها انوع و اقسام زیادی دارند میتوان هر هفته، یک نوع آش جدید پخت تا هم سلامت خود در پاییز و روزهای سرد را تضمین کرده باشیم و هم از خوردن یک جور آش خسته نشویم.
امروز میخواهیم طرز تهیۀ آش گوجۀ تبریزی را با هم یاد بگیریم. این آش مربوط به استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز است.
مواد لازم:
پیاز: یک عدد بزرگ
بلغور: یک پیمانه
سبزی گشنیز، جعفری و تره: با هم نیم کیلو خرد شده
برنج: سه چهارم پیمانه
نخود و لوبیای پخته شده: از هر کدام سه چهارم پیمانه
سیر: پنج حبه
پورۀ گوجه: حدودیک کیلو گوجه پورهشده
نمک زردچوبه فلفل سیاه: به میزان لازم
آبغوره: یک پیمانه
نعنا داغ: به مقدار لازم
رب گوجه: سه قاشق غذاخوری سر پر
طرز تهیه:
ابتدا پیاز داغ کنید و به آن زردچوبه و فلفل سیاه بزنید. سپس بلغور گندم و سبزی را اضافه کنید و یک ساعت فرصت بدهید تا بپزد.
بعد از یک ساعت پورۀ گوجه به همراه نخود و لوبیای پخته شده و برنج را اضافه کنید و بگذارید تا برنج پخته شود.
داخل تابه، سیر خرد شده با روغن را تفت بدهید و بعد رب را اضافه کنید و تفت تفت بدهید تا خامی رب گرفته شود و به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا رنگ رب در آش باز شود. حالا نمک را به آن اضافه کنید و یک ربع آخر پخت، آبغوره را بریزید.
نعنا داغ درست کنید و از آن مقداری داخل آش بریزید و مقداری را برای تزیین روی آش نگه دارید.