اگه دنبال تنقلاتی از چیپس و پفک خوشمزهتر و البته سالم هستی حتماً این رو درست کن
هله هولهها و تنقلّات امروزی اغلب خوراکیهای کم ارزش و گاه مضرّی است که طعم خوبی دارد و هر گروه سنّی به خصوص بچهها آن را میپسندد.
مدرسه آنلاین– کودکان در سنین رشد قرار دارند و باید مواد مقوی و سالم بخورند. بنابراین بهتر است به عنوان میانوعده و برای سرگرمی و تنوّع خوراکیهای خوشمزه و سالم برای آنها در نظر بگیریم. با مواد غذایی مفید میتوان میانوعدههای جذّاب و خوشمزه درست کرد که جایگزین هلههولههای مضرّ شود.
پکوره یا پاکوره یک میانوعده و حتی پیشغذای بسیار خوشمزه و مفید است. این خوراکی لایۀ بیرونی ترد و بافت داخلی نرم و کاملاً پوکی دارد.
برای درست کردن این خوراکی عالی با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: ماجرای تجاوز راننده سرویس مدرسه به دانش آموز ۱۲ ساله
مواد لازم:
آرد نخود: یک لیوان (آرد نخود را میتوانید در منزل درست کنید و یا آماده از عطاری بخرید.)
آرد گندم: نصف لیوان
خمیر مایه: یک قاشق مرباخوری
شکر: یک قاشق مرباخوری
آب ولرم: نصف لیوان
مقداری آب ولرم اضافه جهت رقیق کردن مواد
پیازچه(پیاز)، گشنیز و جعفری خرد شده: یک کاسۀ ماست خوری
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر تخم گشنیز: به میزان لازم و دلخواه
طرز تهیه:
مرحلۀ اول:
ابتدا در ظرفی خمیر مایه، شکر و آب ولرم را مخلوط کنید. روی ظرف را بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید و پف کند.
مرحلۀ دوم:
آرد نخود و آرد گندم را در کاسهای بریزید. حالا خمیر مایۀ عمل آمده را اضافه و مخلوط کنید. سپس کم کم آب ولرم را اضافه کنید و هم بزنید تا غلظت مواد شبیه ماست شود. (اگر مواد سفت بود کمی آب ولرم اضافه کنید و اگر شل بود کم کم آرد سفید اضافه کنید تا به غلظت ماست برسد.)
مرحلۀ سوم:
سبزیها و ادویهها را به مواد اضافه و مخلوط کنید.
مرحلۀ چهارم:
روی ظرف را بپوشانید تا به مدت یک ساعت در جای گرم استراحت کند و حجم مواد خمیری دو برابر شود.
مرحلۀ پنجم:
داخل یک ظرف گود روغن بریزید و آن را روی اجاق بگذارید. وقتی روغن داغ شد مقداری از مواد را به کمک قاشق در روغن داغ شناور بریزید. یک طرف پکورهها که کمی پف کرد و سرخ شد، برگردانید تا سمت دیگر هم پف کند و خوب طلایی شود.
پکورۀ خوشمزۀ شما آماده است. نوش جان بچهها و خودتان!
نکات:
*روغن باید داغ و حرارت ملایم باشد تا پکورهها کاملاً مغز پخت شود.
*نیازی نیست شکل پکورهها یکسان باشد. زیبایی پکوره در همین شکلهای درهم و برهم آن است.
*اگر پیازو پیازچه و هر کدام از سبزیها و ادویهها را دوست نداشتید و باب میل ذائقهتان نبود میتوانید آن را حذف کنید.
*برای تهیۀ ارد نخود آن را حداقل 12 ساعت خیس کنید. بعد آبکش کنید و روی شوفاژ یا در آفتاب خشکش کنید. سپس داخل آسیاب ریخته و آن را آرد کنید.
*پکوره با سس گوجۀ تند خانگی خیلی میچسبد.
فکر کنم گفتید سالم تر.. نه روغنی تر و چرب تر… اینکه مواد تازه هستن دلیلی بر سلامت کامل بودنشون نیست…