بهداشت و درمانمامان بابا

نگاه کردن زیاد به گوشی و تلویزیون از نشانه های اوتیسم در کودکان است

این روزها با توجه به فراگیری دستگاه های دیجیتالی در بین مردم، کودکان نیز بالطبع علاقه به استفاده از این ابزار دارند. اما باید مراقب بود که این علاقه و نگاه کردن به صفحات نمایشگر بیش از حد نباشد چون در این صورت می تواند نشانه ای از اوتیسم در کودک باشد.

مدرسه آنلاین – این روزها با توجه به فراگیری دستگاه های دیجیتالی در بین مردم، کودکان نیز بالطبع علاقه به استفاده از این ابزار دارند. اما باید مراقب بود که این علاقه و نگاه کردن به صفحات نمایشگر بیش از حد نباشد چون در این صورت می تواند نشانه ای از اوتیسم در کودک باشد.

اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی است که بر بسیاری از جنبه های زندگی تأثیر می گذارد. اوتیسم را می توان در یک طیف پویا تجربه کرد و بر مواردی مانند روابط اجتماعی، عملکرد اجرایی، هماهنگی حرکتی، پردازش حسی و گفتاری تأثیر می گذارد.

محققان تا به حال به این نتیجه رسیده بودند که قرار گرفتن بیش از حد در معرض صفحه نمایش یا استفاده نامناسب از دستگاه های دیجیتال می‌تواند اثرات منفی برای کودکان مبتلا به اوتیسم ایجاد کند.

وقتی این کودکان وابستگی بالایی به صفحه نمایش دارند، ممکن است علاقه خود را به فعالیت های دیگر مثل یادگیری یا حتی بازی کردن از دست بدهند. و وقتی زمان بازی کردن با همسالانشان و اسباب بازی هایشان می شود، ممکن است ارتباط مورد انتظار را برقرار نکنند.

علاوه بر این، گذراندن زمان زیاد در معرض صفحه نمایش نیز با تحریک بیش از حد (توسط نورها و رنگ‌ها)، اختلال در خواب، دامنه توجه کم و مشکلات در تنظیم هیجانی همراه است.

چنین مسائل خاصی در آینده در صورت عدم مداخله زودهنگام منجر به مشکلات بزرگتری خواهند شد، مانند اینکه چگونه مشکلات تنظیم عاطفی ممکن است منجر به پرخاشگری شود. علاوه بر این، به دلیل ماهیت بی تحرک نشستن یا دراز کشیدن در حین استفاده از وسایل دیجیتال، سطح فعالیت بدنی کمتر روزانه، رشد حرکتی را مهار می کند.

تماشای زیاد صفحه نمایشگر نشانه اولیه اوتیسم

به تازگی محققان ژاپنی به نتایج جدیدی درباره اوتیسم رسیده اند. بر اساس تحقیقات جدید برخی افراد ممکن است به لحاظ ژنتیکی به استفاده از صفحه نمایش به دلیل اوتیسم تمایل داشته باشند.

به نقل از مدیسن نت، محققان همچنین دریافتند که کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه / بیش فعالی با افزایش سن به تدریج تماشای صفحه نمایش در آنها افزایش می‌یابد.

دکتر «ناگاهید تاکاهاشی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ناگویا در ژاپن، می‌گوید: «در حالی که استفاده طولانی مدت از صفحه نمایش در دوران کودکی به عنوان علت اوتیسم و اختلال بیش فعالی مطرح شده است، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که برخی افراد ممکن است به لحاظ ژنتیکی به استفاده از صفحه نمایش به دلیل اوتیسم تمایل داشته باشند.»

او در ادامه اضافه کرد: «زمان تماشای صفحه نماشگر ممکن است نشانه اولیه اوتیسم باشد، نه یک علت، زیرا کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب بیشتر جذب اشیا می‌شوند تا افراد.»

بیشتر مردم زمان بیشتری را صرف دستگاه‌های دیجیتالی از جمله گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها، تلویزیون و سیستم بازی‌های ویدئویی می‌کنند. محققان گفتند که این امر به ویژه برای کودکان مبتلا به اختلالات رشد عصبی صادق است.

محققان دریافتند کودکانی که احتمال ژنتیکی بالاتری در ابتلاء به اوتیسم دارند، از اوایل دوران کودکی به مدت طولانی‌تری از صفحه نمایش استفاده می‌کنند- به اندازه ۴ ساعت در روز. آنها همچنین دریافتند که کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی، با افزایش سن بیشتر و بیشتر از صفحه نمایش استفاده می‌کنند.

تاکاهیشی گفت: «به طور کلی، افرادی که در معرض خطر ژنتیکی اوتیسم قرار دارند، ۱.۵ برابر بیشتر در گروهی قرار می‌گیرند که حدوداً سه ساعت در روز از صفحه نمایش استفاده می‌کنند و ۲.۱ برابر بیشتر در گروهی با بیش از چهار ساعت تماشای صفحه نمایش قرار می‌گیرند.»

او گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد که کودکان در معرض خطر بیش‌فعالی در معرض خطر تماشای بیش از حد صفحه نمایش هستند.»


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا