چیستان

پاک سازی پوست چگونه انجام می‌شود؟

پاکسازی پوست از جمله مواردی است که توسط پزشکان، متخصصان سلامت پوست، بیوتی اینفلوئنسرها و بسیاری از افراد دیگر توصیه می‌شود. اما منظور از پاکسازی پوست چیست، پاکسازی اصولی و صحیح به چه شکل انجام می‌شود و چه راه‌هایی برای آن وجود دارد. این سه سوال موارد اصلی بحث امروز ما و نکاتی هستند که باید آن‌ها را بدانید.

مدرسه آنلاین- پاکسازی یک واژه‌ی عمومی برای توصیف ترکیبی از روش‌های مراقبت از پوست است که سه هدف کلی را دنبال می‌کنند و هر کدام فوایدی برای پوست دارند:

  1. برداشت سلول‌های مرده یا اگزفولیشن (exfoliation)
  2. پاکسازی آلودگی‌ها، چربی‌ها و مواد اضافی روی پوست
  3. کمک به پوست با آبرسانی، تغذیه یا بهبود خونرسانی

برداشت سلول‌های مرده

سطح پوست از سلول‌های مرده یا لایه‌ی شاخی تشکیل شده است. این سلول‌ها در سطحی‌ترین بخش اپی‌درم پوست قرار گرفته‌اند. وظیفه‌ی سلول‌های شاخی محافظت از پوست بدن است و اولین خط دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری‌زا محسوب می‌شود. به طور معمول بدن هر ۳۰ روز یکبار تمام سلول‌های لایه شاخی را حذف و سلول‌های جدیدی جایگزینشان می‌کند. منتها گاهی اوقات این سلول‌های مرده روی پوست تجمع می‌یابند. برداشت سلول‌های مرده یا اگزفولیشن به شما کمک می‌کند که پوست شاداب‌تر و درخشان‌تری داشته باشید.

مشکل اگزفولیشن این است که اگر به شکل صحیحی صورت نگیرد، باعث التهاب پوست می‌شود. مثلاً در گذشته (و حتی امروزه) افراد پوست خود را با کیسه‌های ضخیم آبی رنگ و سفیدآب می‌سابیدند. بعد هم که صورتشان گل می‌انداخت احساس می‌کردند که حسابی پوست خود را پاکسازی کرده‌اند. آن گل انداختن و قرمزی پوست، در واقع نشانه‌ی التهاب است و التهاب یکی از عواملی است که باعث تسریع پیری پوست و ظهور علایم پیری مثل چروک‌های عمیق می‌شود. پس هدف اگزفولیشن این است که همزمان با برداشت سلول‌های مرده‌ی اضافی، باعث التهاب پوست نشود.

پاکسازی آلودگی‌ها و چربی‌ها

روی پوست ما را به طور طبیعی چربی‌هایی می‌پوشانند که در حفظ رطوبت پوست موثرند و خواص ضد میکروبی هم دارند. در برخی افراد چربی‌ها روی پوست تجمع پیدا می‌کنند، منافذ پوستی را می‌بندند و باعث آکنه و جوش می‌شوند. پاکسازی می‌تواند چربی‌های اضافی صورت را حذف کند. به علاوه آلودگی‌ها و آلاینده‌هایی که به طور روزمره با آن‌ها در تماس هستیم، روی پوست می‌نشینند و باعث التهاب، بسته شدن منافذ و مشکلات دیگر می‌شوند.

مشکل محصولات پاکسازی پوست که روی حذف چربی‌های اضافی تمرکز دارند این است که مصرف کنندگان گاهی به شکل افراطی از آن‌ها استفاده می‌کنند. یادتان نرود که چربی‌ها برای حفظ سلامت پوست ضروری هستند. استفاده‌ی نادرست و بیش از حد از اسکراب‌ها یا لایه‌بردارها نه تنها به پوست شما کمک نمی‌کند؛ بلکه به آن آسیب هم می‌رساند.

کمک به پوست با آبرسانی، تغذیه و بهبود خونرسانی

انواع روش‌های پاکسازی پوست معمولاً شامل مواردی همچون بخور دادن یا ماساژ صورت هستند که خونرسانی به پوست را بهبود می‌بخشند. ماساژ علاوه بر بهبود خونرسانی می‌تواند باعث آزادسازی عوامل ضد التهابی و ضد پیری از سلول‌های پوستی شود. حتی در پژوهشی مشاهده شد که ماساژ پوست سر می‌تواند از ریزش مو جلوگیری کند. استفاده از لوسیون‌ها و کرم‌های مخصوص نیز معمولاً در روش‌های پاکسازی پوست دیده می‌شوند. این محصولات با آبرسانی، ویتامین‌رسانی و تغذیه پوست باعث بهبود بافت، رنگ و حتی قوام پوست می‌شوند.

روش‌های پاکسازی پوست

تا به این جا متوجه شدیم که اساس تمامی روش‌های پاکسازی یکسان است. آنچه بین این روش‌ها تفاوت ایجاد می‌کند، ابزار و مواد استفاده شده و همچنین مراحل پاکسازی پوست است.

به طور کلی می‌توانیم انواع روش‌های پاکسازی پوست را به سه دسته تقسیم کنیم:

  • روش‌های خانگی: این روش‌ها را می‌توانید خودتان در خانه انجام دهید. روتین‌ها یا برنامه‌های بسیاری برای این کار در اینترنت وجود دارد. این روش‌ها معمولاً باعث «پاکسازی سطحی پوست» می‌شوند.
  • روش‌های آرایشگاهی: این روش‌ها در آرایشگاه‌ها، مراکز سلامت پوست یا اسپاها انجام می‌شوند و معمولاً در آن‌ها از دستگاه بخور مخصوص، ماساژ و کرم‌های خاصی استفاده می‌شود. پاکسازی حاصل از این روش‌ها معمولاً قوی‌تر از پاکسازی خانگی است ولی باز هم به «پاکسازی عمیق» نمی‌رسند.
  • روش‌های کلینیکی: این روش‌ها باید توسط متخصص پوست یا تکنسین‌های دارای مدرک بهداشت و درمان (مثل پرستاری) انجام شود. روش‌های کلینیکی باعث پاکسازی عمیق پوست شده و با شیوه‌های مختلف انجام می‌شوند.

پس تفاوت اصلی روش‌های کلینیکی و غیرکلینیکی این است که در روش‌های کلینیکی ابزارها و موادی استفاده می‌شوند که استفاده از آن‌ها تنها برای پزشکان و کادر درمانی مجاز است. این روش‌های پاکسازی پوست نباید در محیط خارج از مطب یا کلینیک انجام شوند؛ در غیر این صورت خطرناک‌اند و برای فرد مسئول پیگرد قانونی دارند.

روش‌های خانگی و آرایشگاهی

روش‌های پاکسازی پوست در خانه و آرایشگاه‌ها معمولاً شامل یک یا چند مورد از موارد زیر می‌شوند:

  • ماساژ: بهبود خونرسانی، ریلکس کردن و پیشگیری از روند پیری پوست
  • بخور: آبرسانی و بهبود خونرسانی
  • اگزفولیشن یا برداشت سلول‌های مرده: به کمک اسکراب‌ها، لایه بردارهای شیمیایی یا ابزارهایی مثل درمارولر
  • پاکسازی پوست از آلاینده‌ها و چربی‌های اضافی با استفاده از شوینده‌های مختلف و محصولات لایه بردار
  • ماسک‌ صورت برای پاکسازی، آبرسانی و ویتامین‌رسانی به پوست
  • استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های مفید برای آبرسانی و تغذیه پوست

مزیت روش‌های خانگی و آرایشگاهی در وهله‌ی اول، لذت بخش و آرامش بخش بودن آن‌ها است. افزایش خونرسانی، تحریک کلاژن سازی، تحریک تولید سلول‌های جدید و یکسان سازی رنگ پوست از دیگر مزیت‌های این روش است.

به طور کلی روش‌های خانگی و آرایشگاهی نمی‌توانند باعث پاکسازی عمیق شوند. در واقع بهتر هم هست که به پاکسازی عمیق نرسند. چون پاکسازی عمیق نیازمند توجه، مراقبت و اصول خاصی است که اگر به درستی رعایت نشوند به پوست آسیب می‌رسانند و اگر درست رعایت شوند بسیار مفید هستند.

در مورد پاکسازی آرایشگاهی حتماً اطمینان حاصل کنید که فرد مسئول از مهارت و تجربه‌ی کافی برخودار باشد. ایجاد التهاب، قرمزی، زخم یا اسکار و انتقال عفونت از جمله خطراتی هستند که در مورد پاکسازی آرایشگاهی افراد را تهدید می‌کنند. ماشین‌های بخور و ابزار غیر استریل می‌توانند باعث افزایش باکتری‌های روی صورت و ایجاد آکنه شود. پس برای پاکسازی آرایشگاهی حتماً به مراکز معتبر و افراد قابل اطمینان مراجعه کنید.

پاکسازی پوست به شکل خانگی می‌تواند یکی از بخش‌های برنامه‌ی روزمره مراقبت از پوست (روتین) شما باشد. منتها حواستان به توصیه‌های زیر باشد:

  • از آب ولرم استفاده کنید. آب داغ باعث التهاب و تحریک پوست شده و آب سرد اثرات نرم کنندگی آب ولرم را ندارد.
  • ابزار و مواد مورد استفاده را به دقت انتخاب کنید. این محصولات معمولاً مطابق با نوع پوست شما ساخته می‌شوند. مثلاً اگر پوست خشکی دارید نباید از کرم‌های پاکسازی مخصوص پوست چرب استفاده کنید. ژل‌های پاکسازی معمولاً اثرات بهتری از کرم‌های پاکسازی پوست دارند.
  • دوبار پاکسازی کنید. اگر هر روز آرایش می‌کنید، در محیط‌های آلوده کار می‌کنید یا پوست چربی دارید، دوبار پاکسازی را انجام دهید. بار اول برای پاک کردن آرایش، آلودگی و چربی‌ها و بار دوم برای اگزفولیشن و برداشتن سلول‌های مرده.
  • از پاک کننده‌های اسیدی نترسید. این پاک کننده‌ها باعث لایه برداری و یکدست کردن رنگ پوست می‌شوند. حتماً محصولی خریداری کنید که برای استفاده روزمره مناسب باشد.
  • پاکسازی عمیق فقط یکبار در هفته. این کار را می‌توانید در خانه انجام دهید؛ مثلاً با استفاده از لایه بردارهای شیمیایی حاوی لاکتیک اسید ۱۰ درصد. اما توصیه می‌کنیم که برای پاکسازی عمیق و اصولی به کلینیک خانه سفید مراجعه کنید. چون اندکی خطرناک است و باید به دست متخصص این کار انجام شود.
  • اسکراب را بعد از شست و شو انجام دهید. اسکراب‌ها کار برداشت سلول‌های مرده را انجام می‌دهند. شما ابتدا باید صورت خود را از آلودگی‌ها و چربی‌های اضافی پاک کنید تا اسکراب بتواند اثر خود را بگذارد.
  • عجله نکنید. پوست خود را نسابید و از پاکسازی پوست لذت ببرید.

روش‌های کلینیکی پاکسازی پوست

در کلینیک خانه سفید روش‌های بسیار ویژه و موثری برای پاکسازی پوست داریم. در طول پاکسازی کارهای زیر روی پوست شما انجام می‌شود:

  • تمیز کردن پوست با استفاده از شوینده‌های حرفه‌ای
  • برداشت لایه‌ی شاخی با استفاده از روش‌های مختلف بسته به شرایط پوست شما
  • ماساژ حرفه‌ای و استاندارد پوست برای بهبود خونرسانی و تحریک کلاژن سازی
  • لایه برداری برای بهبود اثرات درمانی مرحله بعد
  • استفاده از ماسک‌های درمانی و زیبا کننده مناسب مثل ماسک لیفتینگ، روشن کننده، آبرسان و …

ویژگی‌ها و مزیت‌های پاکسازی پوست در کلینیک خانه سفید شامل موارد زیر است:

  • روش‌های مناسب برای هر نوع پوست: خدمات پاکسازی بسته به شرایط شما طراحی می‌شوند تا بیشترین تطابق را با شرایط پوست شما داشته باشند.
  • قابل انجام برای همه افراد در تمام سنین: هرچه پاکسازی و ماساژ پوست را در سنین پایین‌تری آغاز کنید، اثرات پیشگیری کننده آن بر پیری پوست موثرتر خواهد بود.
  • ایمنی و اثرگذاری بالا: پاکسازی پوست در کلینیک خانه سفید توسط پزشکان متخصص پوست طراحی شده و با نظارت آن‌ها صورت می‌گیرد. برای همین اثرگذاری بالا و خطرات بسیار کمی دارد.
  • باعث شادابی و درخشندگی پوست می‌شود.
  • می‌تواند به رفع چین و چروک‌ها یا محو کردن خطوط صورت کمک کند.

منبع: whcl.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا