خبر ویژه

معلم مرد در مدارس دخترانه؛ آری یا خیر؟

به تازگی قانون وضع شده که به موجب آن دیگر دبیران مرد حق حضور در مدارس دخترانه و تدریس به ایشان را ندارند، این موضوعی است که دستمایه یک گزارش انتقادی قابل تأمل در خبرآنلاین شده است.

مدرسه آنلاین- ضمن اینکه در ادامه این گزارش عیناً مورد اشاره قرار می گیرد، همچنین مایلیم نظر شما کاربران و خوانندگان محترم را در مورد این اتفاق و پیامدهای آن بدانیم.

برای این منظور لطفاً در بخش کامنت ها با ما همراه باشید:

اکرم احمدی: چندی پیش، محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از ممنوعیت تدریس دبیران مرد در تمام مدارس متوسطه دخترانه خبر داد. او اعلام کرد بخشنامه‌ای به استان‌ها ابلاغ شده و طبق آن تخصیص دبیر غیرهمجنس در مدارس دوره اول و دوم متوسطه شامل همه مدارس عادی دولتی، استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، شاهد و حتی مدارس غیردولتی فاقد وجاهت قانونی است. البته غیرقانونی بودن تدریس مردان در دبیرستان دخترانه جدید نیست و از سالها پیش این ممنوعیت وجود داشته است.

با این اوصاف بعضی از مدارس غیرانتفاعی و مدارس فرزانگان از دبیران مرد برای دروس تخصصی استفاده می‌کردند که از این به بعد و با این بخشنامه جدید این مدارس هم نمی‌توانند با نیروی غیر همجنس همکاری کنند.

مهدی نظری دبیر ادبیات با سالها سابقه تدریس در مدارس فرزانگان و غیرانتفاعی نمونه معتقد است این قانون جدید برای دانش آموزان دختر مشکلات زیادی درست می‌کند و باعث می‌شود آنها مجبور شوند از محیط امن مدرسه بیرون بیایند و دنبال یک کلاس درس در آموزشگاههایی باشند که خدا می‌داند مجوز درست و حسابی و رسمی دارند یا نه. نظری به خبرآنلاین می‌گوید:« وقتی این قانون را تصویب می‌کنند از حال و روز دانش آموز خبر ندارند. دانش آموز چند سال زیر نظر آن دبیر درس خوانده و وقتی که می‌خواهد نتیجه بگیرد و کنکور بدهد باید بگردد دنبال یک دبیری که همان درس‌ها را به او بدهد. ما سال‌ها در محیط امن مدرسه در یک کلاس ۳۰ یا چهل نفره به بچه‌ها درس می‌دادیم. همه چیز تحت کنترل مدیر بود و هیچ تخلفی هم انجام نمی‌شد. یعنی بچه ها در یک محیط کاملا امن به نام مدرسه با حضور دبیر مرد درس می‌خواندند. اما حالا چه اتفاقی می‌افتد؟ دانش آموز بدون دبیر می‌ماند و باید از یک طرف شهر راهی یک سمت دیگر شهر بشود تا یک آموزشگاه پیدا کند. دانش آموز را سرگردان می‌کنیم و به جای اینکه در سالهای پایانی درسش که باید به او آرامش بدهیم او را نگران و آواره می‌کنیم تا بتواند درس مورد نظرش را در یک آموزشگاه ادامه بدهد. آن دانش آموز با خیال راحت در مدرسه خودش و زیر نظر مدیر و ناظم و بهتر درس می‌خواند یا آواره این آموزشگاه و آن آموزشگاه غیر معتبر شود؟»

ممنوعیت حضور معلم مرد در مدارس دختران/ «در یک مدرسه اسمم مژده بود در مدرسه‌ای دیگر نازنین»

البته این امکان هم وجود دارد که مثل ۲۰ سال گذشته که خیلی از مدیران مدارس قوانین را دور می‌زدند باز هم برای منافع مدرسه قانون را دور بزنند و دوباره از دبیران مرد دعوت به کار کنند.

نظری در این باره می‌گوید:« متاسفانه تعداد دبیران خانم برای دروس تخصصی خیلی کم است. به همین دلیل بعضی از مدیران مجبور هستند برای موفقیت مدارس تحت مدیریتشان از دبیر مرد استفاده کنند. هر مدیری هم در این سالها برای استفاده از مدیر مرد برای خودش ترفندی داشته است. مثلا وقتی دبیر مرد به سر کلاس می‌رفت به او می‌گفتند وقتی بازرس آمد در کلاس را باز نکنید. یا اینکه وقتی بازرس می‌آمد ما را پشت کامپیوتر می‌نشاندند و می‌گفتند کارمند مرد آورده‌ایم که نمره‌ها را رد کند یا حساب و کتابهای مدرسه را انجام بدهد. ما هم درس می‌دادیم و می‌رفتیم. مهم این بود که بچه ها درس بخوانند. لیست آخر سال را هم به نام دبیران زن امضا می‌کردیم. مثلا خود من در یک مدرسه اسمم مژده بود در یک مدرسه دیگر نازنین بودم. موضوع این است که هم مدرسه و هم معلم مرد می‌دانستند که به هم دروغ می‌گویند. »

فضای امن مدارس را برای دانش‌آموزان حفظ کنیم

نظری با ابلاغ این بخشنامه نگران دانش آموزانی است که باید در آموزشگاه‌هایی درس بخوانند که خیلی روی آنها نظارت خاصی انجام نمی‌شود.

او به خبر آنلاین می‌گوید:« بسیاری از این معلم‌ها و دبیرهایی که دیگر اجازه ندارند در مدارس فرزانگان درس بدهند عمرشان را برای این کار گذاشتند. من نگران بچه‌ها هستم. خیلی از آموزشگاهها مجوز ندارند. من معلم مرد از چند سال پیش از صد تا فیلتر رد شدم و سالهاست در فرزانگان و در محیط امن مدرسه درس می‌دهم ولی این مصوبه دانش آموز را سوق می‌دهد به جایی که ممکن است برای او خطرناک باشد. درست است شما نگران امنیت اخلاقی دانش آموز هستید ولی ناخواسته او را به جایی که خیلی امنیت ندارد سوق می‌دهید. یعنی مدارس را با محیط امنی که دارد برای دانش آموز خراب می‌کنید و بچه‌ها را می‌ریزید در خیابان و آموزشگاه‌های کنکور و بعد هم بعد کلاس‌های خصوصی.

این معلم ادامه می‌دهد: «امنیت کلاس‌های خصوصی از کلاسهای عمومی که در سایه امن مدرسه و زیر نظر چند نفر برگزار می‌شود، بیشتر است؟ کسی که این تصمیصم را گرفته نه جای دانش آموز است و نه خانواده و و بدون هیچ شناختی این قانون را می‌گذارند. من از همه مسئولان دعوت می‌کنم یک روز به صورت نامحسوس سر این کلاسها بنشینند به جز فضای امنی که باید در هر مدرسه‌ای باشد هیچ چیز دیگری دیده نمی‌شود.»

معلم غیرهمجنس برای دانش‌آموزان غیرشرعی است؟

هرچند آموزش و پرورش درباره ضرورت این تصمیم و دلایلش توضیحاتی نداده اما گمان‌ها حول موضوع ایرادت شرعی می‌چرخد،‌ مساله‌ای که در گفت‌وگو با یک کارشناس مذهبی مطرح می‌شود.

حجت‌الاسلام علی سرلک دراین‌باره می‌گوید: از لحاظ شرعی تدریس معلم مرد برای دانش‌آموزان دختر و برعکس هیچ اشکالی ندارد اما ممکن است این تصمیم براساس مشکلات مدیریتی و نحوه توزیع نیرو و مسائلی از این دست گرفته شده باشد.

نوشته های مشابه

‫30 دیدگاه ها

  1. من مخالفم چون خودم مشاوره مدرسه راهنمایی هستم دخترای زیادی رو دیدم که عاشق معلمشون شدن و متاسفانه گاهی دیده میشد که اون معلم سن بالا و زن و بچه داشت
    فقط بابت یه حرف محبت آمیز معلم
    دانش آموز عاشقش شد و افت تحصیل پیدا کرد

  2. تدریس در مدارسی که به صورت مختلط هستند، چه جور خواهد بود.
    این قانون قبلا نیز بود و احتیاجی به طرح دوباره نداشت.
    برخی از مسئولان مثل این که در این ممکلت مسئول نیستند و از اوضاع و شرایط بی خبرند.

  3. هر دم از این باغ بری می رسد. ظاهرا طالبان از آنچه که فکر می کردیم به ما نزدیک تر است !!!

  4. آره خوبه به نظرم چون دوتا جنس مخالف از هم بهتر چی ی و یاد میگیرن من خودم به شخصه استادهای مردم و تدریسشون و بیشتر دوست دارم

  5. بی احترامی به شغل معلم شغل معلم امام فرمود َشغل انبیاس واقعا یک معلم مرد کمتر از یک دکتر مردس معلم ی شغل شریف ی س اینده جامعه را میسازد

  6. سلام حتی دانش آموزان پسر هم دوره دبستان باید معلم زن داشته باشند آموزش و پرورش بچه ها قبل از بلوغ با زنان میباشد ولاغیر و مردان حق ندارند به بچه ها قبل از بلوغ درس بدهند

  7. اگر معلم بخواهد معلنی کند و از تمام فوو و فنهای معلنی برلی تدریس بهتر استفادا کند ، معلم نرد برلی مدارس دخترانه جواب نمی دهد .

  8. مدارس پسرانه عیبی نداره ولی مدارس دخترانه خطرناکه بنده خودم دخترمان خواهرزادما اجازه نمیدم اون کلا س بره

  9. دبستان فقط معلمان خانم اما دوره های بعدی برای دختران در صورت نیاز معلم مرد برود.

  10. کالا اشتباه شاید قبلا جواب میداد ولی حالا و با این دخترای نسل جدید اصلا جواب نمیده

  11. نه خوب نیست درسته بهتر تدریس میکنن ولی خانم باشه بهتره بچه ها راحت تر ارتباط برقرار میکنن

  12. قطعا حضور مرد در مدرسه دخترانه به علت موارد شرعی و رفاه دختران هیچ ضرورتی ندارد

  13. مطرح کردن اینگونه مسایل در این برهه زمانی تحریک آمیز است. در شرایط آرامش میشود در این خصوص حرف علمی زد.

  14. سلام.من خودم دوران دانش آموزی،معلم مرد داشتم وبه نظرم اشتباه محضه.چه معلم خانوم برای پسرها وچه معلم آقا برای دخترها.

  15. زمانی معلم مطما آرین فرد در جامعه بود فرد دلسوز ولی وقتی معلم قرآن به بچه رحم نمی‌کنند وووودیگر باید مواظب بچه ها به هر طریقی بود

  16. توی یه جلسه ای مطرح کردیم که کل آموزش و پرورش رو مثل شغل پرستاری بدید دست خانم ها چون هم حوصله شون بیشتره
    هم تو کلاسا شون به تماس موبایل شغل های دیگه شوم جواب نمیدن
    هم حقوقش که واقعا برای خانم معلم ها که میخوان کمک خرج زندگی شون باشند به درد میخوره
    یه مرد با حقوق معلمی واقعا نمیتونه ‌‌جوابگوی زندگیش باشه مکر چند تا شغل دیگه هم داشته باشه که اونوقت به معلمیش نمیرسه

  17. به نظر من هم کار اشتباهی هست. مگر اینکه معلم زن در دسترس نباشه و مجبوری باشه. اگر هم باشه با میانسال باشه

  18. لطفا آنقدر انتشار و انتقال دهید تا آموزش و پرورش حداقل درایت لازم را به خرج دهد و برای مدارس دخترانه از روحانیون خانم که الحمدلله کم هم نیستند استفاده کند که فردا یک برخورد یا اتفاق نادر احتمالی یا حتی یک سوء تفاهم ساده باعث بهانه یا حتی جنجال اجتماعی و هجمه علیه مقدسات نشود.
    معلم مرد هم با وجود معلمان خانم خوب در مدارس دخترانه به هیچ وجه مطلوب و مناسب به نظر نمی رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا