زیتون پروده رو به روش اصیل گیلانی با این فوت و فنها درست کن
زیتون یکی از چاشنیهای سنتی و پر خاصیت ایرانی است که به همراه غذاهای مختلف خورده میشود و طرفداران زیادی دارد.
مدرسه آنلاین – زیتون پرورده یکی از انواع چاشنیهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به استانهای شمالی کشور است. این چاشنی خوشمزه را ما معمولاً آماده تهیه میکنیم. اما خودمان در خانه هم میتوانیم آن را تهیه کنیم. برای تهیۀ زیتون پرودۀ اصیل با ما همراه باشید.
مواد لازم:
زیتون بدون هسته: یک کیلو
سبزی معطر شمال (چوچاق یا دلار یا اگر ندارید نعناع خشک): یک قاشق غذاخوری
گردو ریز خرد شده: ۲۰۰ گرم
رب انار ملس: ۴ ق غ
گل محمدی پودر شده: حدود دو الی سه قاشق غذاخوری
گلپر: مقداری (اختیاری است.)
شکر: مقداری (اگر رب انار ترش بود.)
روغن زیتون: سه الی چهار قاشق غذاخوری
آب انار ترش و دانه های انار ترش: به مقدار لازم (اگر نداشتید حدود یک چهارم لیوان سرکه بریزید.)
نمک و فلفل: به مقدار لازم من نمک
سیر ساییده شده: به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا اجازه بدهید آب زیتون برود (که کپک نزند). سپس تمام ترکیبات بالا را با هم مخلوط کنید و بعد زیتونها را داخل یک ظرف در بسته بریزید. نصف روز داخل یخچال قرار دهید تا مواد خوب به خورد زیتونها برود.
زیتون پرودۀ شما آماده است.
نکته:
اگر دلار استفاده میکنید نمک نریزید.
ماندگاری این نوع زیتون تقریبا پنج روز در یخچال است.