خوشمزهترین کبه ی عراقی را اینطوری درست کن
کبه عراقی و عربی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده بین المللی است که در جنوب کشورمان از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.
مدرسه آنلاین– کبه یکی از خوشمزهترین غذاهای عربی است که ظاهر زیبایی هم دارد. این از غذا دو لایه تشکیل شده است. لایۀ بیرونی کبه را، برنج پخته تشکیل میدهد که داخلش را با انواع مادۀ میانی دلخواه پر میکنند. این غذا شهرت جهانی دارد و با طعمهای مختلف پخته میشود.
برای طبخ یک کبۀ عراقی ساده و خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم:
برنج: دو لیوان
آب: چهار پیمانه
سیبزمینی: یک عدد (اختیاری است.)
زردچوبه و نمک: به میزان لازم
مواد میانی کبه:
پیاز: یک عدد
گوشت چرخکرده: 200 گرم
ادویۀ کاری: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: به مقدار لازم
پاپریکا: 1 قاشق چایخوری
زیره: یک سوم قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق مرباخوری
زرشک: دو قاشق غذا خوری (دلبخواه است.)
گشنیز و جعفری: به میزان دلخواه (اختیاری است.)
طرز تهیه:
مرحلۀ اول:
ابتدا پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد میکنیم. سپس گشنیز و جعفری را ساتوری خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحلۀ دوم:
حالا سیبزمینی را پوست میگیریم و آن را چهار قسمت میکنیم. سپس در قابلمۀ مورد نظر برنج شسته شده را میگذاریم تا جوش بیاید. نمک و زردچوبه را داخل آب میریزیم و میگذاریم تا مواد کاملاً پخته شود و به صورت کته آبش چفت شود و دم بکشد. باید از کته نرمتر باشد.
مرحلۀ سوم:
گوشت چرخکرده را با پیاز تفت میدهیم. بعد از اینکه گوشت کمی تفت خورد نمک، فلفل، پاپریکا، زیره و رب گوجه را اضافه میکنیم و هم میزنیم. سپس گشنیز و جعفری و زرشک را به آن میافزاییم و تفت میدهیم. بعد آن را کنار میگذاریم تا از حرارت بیفتد.
مرحلۀ چهارم:
وقتی برنج دم کشید آن را داخل یک سینی بزرگ خالی میکنیم وهمانطوری داغ با گوشتکوب له میکنیم. اگر برنج داغ نباشد له کردنش سخت است.
مرحلۀ پنجم:
وقتی برنجها کمی سرد شد با دست تمیز آن را ورز میدهیم تا خوب له شود. وقتی برنج به اندازۀ کافی له شد به اندازۀ یک نارنگی از آن برمیداریم و وسطش مقداری از مواد گوشتی را میگذاریم و با دست گرد میکنیم تا به شکل توپی درآید. حتماً باید خوب آن رامحکم کنیم تا وا نرود.
مرحلۀ ششم:
حالا توپکها را داخل روغن داغ سرخ میکنیم.
کبۀ عراقی خوشمزۀ ما آماده است.