خبر ویژه

تلاش برای بهبود معیشت معلمان مدارس استثنایی/ آیا حقوق معلمان مدارس استثنایی افزایش می باید؟

با اینکه می دانیم همه معلمان کشورمان قشر محترم و زحمتکشی هستند که حقوق و مزایای آنها باید ارتقا یافته و شایسته یک زندگی استاندارد باشد، در این بین اما شاید شرایط برای معلمان مدارس استثنایی ویژه تر باشد؛ دبیرانی که شرایط به مراتب دشوارتری دارند و البته کمتر مورد توجه قرار می گیرند.

مدرسه آنلاین- حالا اما خبرهایی می رسد از اینکه مجموعه تلاش هایی برای بهبود معیشت این عزیزان به جریان افتاد است. مثلا رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی از تلاش برای مستثنی کردن معلمان مدارس استثنایی از قانون مدیریت خدمات کشوری خبر داده است.

سید جواد حسینی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره سختی کار معلمان مدارس استثنایی اظهار کرد: تعلیم و تربیت حوزه استثنایی در سطح جهان 5 تا 10 برابر تعلیم و تربیت عادی هزینه، تخصص و زمان بیشتری نیاز دارد.

وی افزود: پیش از سال 1380 که قانون مدیریت خدمات کشوری وجود نداشت، معلمان مدارس استثنایی 50 درصد مزایای بیشتری داشتند اما این قانون مزایا را یکسان‌سازی کرد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: یکی از اقداماتی که در حال پیگیری آن هستم و خوشبختانه در حال رسیدن به نتیجه است، مستثنی کردن آموزش و پرورش استثنایی و معلمان این حوزه از قانون جامع خدمات کشوری است تا متناسب با تلاش معلمان مدارس استتثنایی به آنها مزایا تعلق بگیرد. طبیعی است، معلم استثنایی که با دانش آموز اوتیسم کار می‌کند در مقایسه با معلمان مدارس عادی، رنج و زحمت بیشتری می‌کشد.

در تلاشیم تا حدود 50 درصد امتیازات خاص برای آنها قائل شویم

حسینی بیان کرد: 23 هزار همکار در سراسر کشور داریم که از طریق ماده 28 و دانشگاه فرهنگیان در رشته آموزش استثنایی تحصیل کرده‌اند همچنین مصوب کردیم سالانه 10 درصد از ورودی‌های آموزش و پرورش به حوزه استثنایی وارد شوند، برای حفظ جایگاه و منزلت این معلمان در تلاش هستیم تا آنها را از قانون خدمات کشوری مستثنی کنیم و تا حدود 50 درصد امتیازات خاص برای آنها قائل شود، این موضوع تا کمیسیون اجتماعی دولت پیش رفته است.

وی همچنین در دیداری با رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه بیش از 150 هزار دانش‌آموز با نیازهای ویژه در 1700 مدرسه استثنایی و 21 هزار مدرسه عادی پذیرای دانش‌آموزان استثنایی و در قالب طرح تلفیقی فراگیر مشغول به تحصیل هستند،  اظهار کرد: مدیران، معلمان، دانش‌آموزان و اولیا شناخت کافی نسبت به دانش‌آموزان استثنایی مشغول به تحصیل در مدارس تلفیقی ندارند و یکی از راه‌های آگاه‌سازی، ارائه آموزش‌های مقوم حوزه تلفیقی فراگیر به تمام دانشجو معلمان است.

حسینی با بیان اینکه امروزه نگاه به تربیت‌معلم استثنایی نگاه چند مهارتی شده است، گفت: علاوه بر سرفصل‌های مصوب آموزشی باید یکسری دروس مکمل از جمله زبان اشاره، خط بریل، آشنایی با اختلال اتیسم، آشنایی با مشکلات ویژه یادگیری و دروس مرتبط با توان‌بخشی نیز در سرفصل آموزشی این دانشجویان گنجانده شود.

با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید آیا شرایط برای این معلمان خاص و اصطلاحاً بهتر خواهد شد یا خیر؟

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا