بهداشت و درمانمامان بابا

بهترین زمان برای غربالگری چشم کودکان چه سنی است؟

 مراجعه به‌موقع والدین و غربال بینایی کودکان می‌تواند به تشخیص سلامت چشم کودک یا درمان به‌موقع در موارد مبتلا کمک شایانی کند. 

مدرسه آنلاین- تنبلی چشم اگر به موقع درمان نشود فرد را از یک یا هر دو چشم بسیار کم بینا و یا نابینا خواهد کرد ولی در صورت درمان به موقع، قابل پیشگیری است.

اطهرطاهری نجف آبادی، متخصص چشم در مورد تنبلی چشم کودکان اظهارکرد: تنبلی چشم از بیماری هایی است که بیشترکودکان را درگیر می‌کند که باید درهمان دوران اولیه جدی گرفته شود؛ چرا که ممکن است به یک بیماری دائمی در کودکان تبدیل شود.

نجف آبادی ادامه داد: تنبلی چشم، قابل درمان و زمان بر است و کودکانی که دچار این بیماری هستند، هر ۳ تا ۶ ماه یکبار، باید غربالگری شوند تا متوجه درمان کامل آن شویم.

وی درمورد غربالگری چشم کودکان عنوان کرد: وقتی مهار تنبلی چشم به موقع انجام می شود، درمان زودتر نتیجه می دهد و کودکانی که بدون درمان بزرگ می شوند، ممکن است در طول زندگی دچار مشکلات بینایی شوند.

بهترین سن برای تشخیص و درمان تنبلی چشم

در این رابطه اسدالله حیدری، مدیرکل بهزیستی البرز،  با بیان اینکه بهترین سن برای تشخیص و درمان این بیماری قبل از پنج سالگی است، افزود: این اختلال هرچه دیرتر تشخیص داده شود، درمان دشوارتر می‌شود و میزان بهبودی کمتر خواهد بود، به طوری که اگر درمان در سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی آغاز شود دید کامل نخواهد شد و پس از ۱۲ سالگی نیز اثری در بهبود دید چشم ندارد.

علائم تنبلی چشم

حیدری با اشاره به اینکه این بیماری گاهی با علایمی از قبیل توجه بیشتر با یک چشم، مالیدن چشم‌ها، پلک زدن زیاد و…بروز می‌کند، افزود: نکته قابل توجه اینکه در بیشتر موارد ظاهر چشم تنبل کاملا طبیعی است و هیچ نشانه‌ای از بیماری در آن دیده نمی‌شود بنابراین تنها راه پیشگیری از بیماری تنبلی چشم، تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است.

این مسئول اضافه کرد: با توجه به این که بسیاری از این عوامل برای خانواده‌ها ناشناخته است چشم همه کودکان در این برنامه در سنین ۳ تا ۶ سالگی مورد غربال قرار می‌گیرد.

موبایل و تبلت

در رابطه با استفاده کودکان از موبال و تبلت نجف آبادی، متخصص چشم گفت: چشم یک ارگان مرطوب است که این رطوبت توسط ناحیه اشک چشم تامین می شود و ناحیه اشکی با پلک زدن ارتباط مستقیم دارد و وقتی که میزان پلک زدن چشم به دلیل استفاده از موبایل، لب تاپ، تبلت و … به طورمستقیم و مداوم کم می شود، به قرنیه چشم آسیب می زند.

وی اظهارکرد: کودکان مجاز نیستند به مقدار زیاد با تبلت یا موبایل بازی کنند. چرا که این مساله عارضه هایی همچون قرمزی چشم، ریزش اشک، سوزش و تحریک چشم را به دنبال دارد.

این متخصص چشم با بیان اینکه نور موبایل به چشم ها آسیب جدی وارد می‌کند، اظهارکرد: برای کاهش این آسیب و اثرات نورآبی روی شبکیه چشم و اختلال های خواب، توصیه می شود که کودکان را قبل از خواب از موبایل و سایر لوازم دیگر دوری کنند و همچنین استفاده از این لوازم طی روز برای کودک محدود شود تا عادت استفاده مدام از این لوازم و بازی ها در بین کودکان کاهش پیدا کند.

نجف آبادی در ادامه عنوان کرد: از جایی که چشم کودکان در حال رشد تدریجی است و فیلتر خاصی برای محافظت از چشمانشان ندارد، ممکن است دچار آسیب شوند اما در حالی است که در چشم بزرگسالان رنگدانه های محافظتی وجود دارد که در برابر نورآبی از چشم محافظت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا