تغذیهمامان بابا

شیرینی نخودچی عید رو تو خونه و بدون فر بپز که عالیه

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی‌های خوشمزه‌ای است که خیلی از ما ایرانی‌ها طعمش را می‌پسندیم و در پذیرایی عیدمان پای ثابت است.

مدرسه آنلاین – شیرینی نخودچی یکی از شیرینی‌های ساده و سنتی ما ایرانی‌هاست که در ایام نوروز با توجه به سادگی‌اش در کنار شیرینی‌های دیگر یا به تنهایی نوش جان می‌شود.

این شیرینی خوشمزه و آسان را در اینجا به راحتی آموزش ببینید و تهیه کنید.

مواد لازم:

آرد نخودچی: 220 گرم

روغن جامد یا نیمه‌جامد: 100 گرم

آرد سفید: یک قاشق غذاخوری

پودرقند: 100 گرم

پودر هل: یک قاشق چایخوری

تخم خرفه: مقداری برای تزیین

طرز تهیه:

مرحلۀ اول

ابتدا سه قاشق آرد نخودچی و سفید را با هم ترکیب کنید و سه بار الک کنید. پودر قند الک‌شده را اضافه کرده و روغن و پودر هل را نیز اضافه کنید. سپس مواد را پنج دقیقه با دور تند همزن بزنید تا رنگش روشن شود. 

مرحلۀ دوم

حالا بقیۀ آرد نخودچی را اضافه کنید و با همزن 5 دقیقه بزنید. می‌توان به جای همزن، مواد را از چرخگوشت نیز رد کرد. مقداری از خمیر را بردارید و در دست شکل دهید. اگر شکل گرفت یعنی آماده است.

مرحلۀ سوم

مواد را داخل کیسه فریزر بگذارید و با وردنه صاف کنید و بگذارید یک ساعت در دمای محیط استراحت کند.

مرحلۀ چهارم

خمیر را به ضخامت یک الی دو سانت باز کنید و کاتر بزنید. برای تزیین رویش می‌توان از تخم خرفه یا پودر پسته هم استفاده کرد. 

مرحلۀ پنجم

شیرینی‌ها را در ماهیتابه بچیبنید و روی ماهیتابه دم‌کنی بگذارید و اجازه بدهید روی حرارت کم به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزد.

شیرینی عید شما به همین راحتی آماده است.

نکات:

*برای صاف کردن روغن جامد: روغن جامد را داخل ماکروفر یا روی حرارت غیر مستقیم مثل بخار کتری ذوب کنید. بعد داخل یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و دوباره جامد شود.

*مقدار روغن جامد گفته شده برای هوای سرد است. در هوای گرم باید میزان روغن نصف چامد و نصف روغن صاف قنادی باشد و الّا خمیر شل می‌شود.

*پودر قند حتماً باید از الک حریر رد شده باشد. 

*اگر از آرد نخودچی دو آتیشه استفاده کنید، شیرینی تیره‌تر می‌شود.

*آرد سفید برای منسجم شدن خمیر است.

*حتماً از دمکنی و شعله پخش‌کن روی گاز استفاده کنید، زیر حرارت هم کم باشد. تقریبا ۱۵ الی ۲۰ دقیقه وقت لازم است.

*وقتی زیر شیرینی‌ها مقداری تغییر رنگ داد یعنی پخته است.

*تا زمانی که شیرینی‌ها داغ است اصلاً از داخل ماهیتابه برندارید، زیرا  پودر می‌شود.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا