تغذیهمامان بابا

انواع شامیهای خوشمزه رو به همین راحتی درست کن

شامی و کتلت از غذاهایی است که اکثراً در هر سن و سالی دوست دارند. شامی‌ها از غذاهای نانی خوشمزه‌ای هستند که خیلی فوری آماده می‌شوند و باب میل همه هم هست.

مدرسه آنلاین– کتلت و شامی گذشته از اینکه وعدۀ مناسبی برای ناهار و شام خانواده است، برای دانشجویان و خانواده‌های کم‌جمعیت بسیار مناسب است. وقتی می‌خواهیم بیرون برویم، برای غذای سفر و … بهترین گزینه کتلت و شامی است.

امروز می‌خواهیم با هم طرز تهیۀ چند نوع کتلت و شامی را یاد بگیریم. با ما همراه باشید.

شامی گوشت

مواد لازم:

سیب‌زمینی متوسط ۵ عدد

پیاز متوسط ۳ عدد

گوشت گوساله یا گوسفند چرخ کرده ۴۰۰ گرم

تخم مرغ: ۱ عدد

نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به میزان لازم

زردچوبه ۱ قاشق چای خوری

روغن به میزان لازم

طرز تهیه 

بردر ابتدای کار، سیب زمینی و پیازها را  با رنده متوسط رنده می کنیم.  باید آب سیب زمینی و پیاز را به طور کامل بگیریم، چون اگر آب داشته باشند باعث از هم پاشیدن شامی‌ها در زمان سرخ کردن می شود. در ادامه نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه  را به کاسه می افزاییم و با دست به خوبی مخلوط کرده و ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شوند. پس از اینکه مایۀ شامی آماده شد، بهتر است روی کاسه را با سلفون بپوشانیم و در یخچال قرار دهیم تا استراحت کند. 
پس از گذشت ۱ تا ۲ ساعت مایه کتلت را از یخچال خارج می کنیم. حالا یک تابه مناسب را روی حرارت قرار می دهیم و روغن را داخلش می‌ریزیم.  پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بر می داریم و با دست آن را به صورت گرد یا بیضی شکل می دهیم، سپس آنرا کمی تخت می کنیم و درون روغن می اندازیم تا به خوبی دو طرفش سرخ شود.

شامی ماسوله

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده نیم کیلو

پیاز متوسط 2 عدد

تخم مرغ 4 عدد

گوجه‌فرنگی 3 عدد

رب گوجه 2 قاشق

آبغوره یک استکان

دارچین و زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار دلخواه

گوشت و پیاز رنده شده و تخم مرغ ها را با ادویه ورز می دهیم و به شکل لوله ای به طول 10 سانتی متر و قطر 2 سانتی متر در روغن داغ زیاد غلتانده و سرخ می کنیم. رب گوجه را کمی تفت داده و آبغوره و کمی آب به آن اضافه می کنیم. گوجه ها را چهار قسمتی کرده و سرخ می کنیم. رب و آبغوره پخته را در ظرف ریخته و شامی ها را هم در آن می گذاریم و گوجه ها را کنار شامی ها می چینیم. برخی خیلی کم به آن آرد نخودچی می زنند.

کتلت بادمجان

مواد لازم کتلت بادمجان

دو عدد بادمجان

 سه عدد سیب زمینی آب پز

 یک عدد پیاز و تخم مرغ

 یک قاشق غذاخوری جعفری خردشده

30 گرم پنیر پیتزا

 نمک و آرد سوخاری و روغن

روش تهیه 

بادمجان ها را روی اجاق یا در فرک بابی کرده و سپس پوست کنده و ساطوری خرد کنید. سیب زمینی آب پز و پیاز را رنده کرده و با جعفری، تخم مرغ، نمک و پنیر پیتزا مخلوط کنید.

آرد سوخاری را تا جایی به مواد اضافه کنید که کمی سفت شده و به دست نچسبد. بعد به صورت گرد یا هر شکل دیگری در آورده و در روغن دو طرف آن را سرخ کنید یا در فر با حرارت 200 درجه سانتی گراد قرار دهید تا طلایی شود.

کتلت ذرت

مواد لازم:

 گوشت مرغ چرخ شده: 250 گرم

 ذرت پخته شده یا کنسرو ذرت: 200 گرم

 گشنیز ریز خرد شده: 1 دسته کوچک

 پیازچه ریز خرد شده: 1 دسته کوچک

 تخم مرغ: 1 عدد

 نمک: به میزان لازم

 روغن برای سرخ کردن: حدود 1 استکان کوچک

طرز تهیه

گوشت مرغ چرخ شده را با ذرت، گشنیز، پیازچه، نمک و تخم مرغ خوب مخلوط می کنیم تا تمام مواد یکسان شود.
سپس روغن را درون تابه ای گرم کرده و از مایه کتلت با نوک قاشق، یک گردی برمی داریم و با یک چنگال مواد را از قاشق در تابه می اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه دو طرف آن سرخ شد با سس کچاپ سرو می کنیم.

کتلت قارچ

مواد لازم:

قارچ : نیم کیلوگرم

 سیر : 2 حبه

 تخم‌مرغ : 3عدد

 آرد یا خمیر نان باگت : نصف لیوان

 سبزیجات معطر : 2 قاشق

 نمک و فلفل : به میزان لازم

 روغن : به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا قارچ‌ها را چرخ کرده و با سبزیجات معطر و خمیر نان باگت مخلوط کنید. بهتر است خمیر نان باگت تازه و نرم باشد، اما اگر چنین خمیری دردسترس نداشتید، می‌توانید از آرد یا پودر خمیر نان باگت استفاده کنید.
پس از آن تخم‌مرغ‌ها را به مواد اضافه کرده و در صورت شل بودن مایه کتلت، قدری آرد به آن اضافه کنید.
نمک و فلفل و ادویه موردعلاقه خود را همراه با سیرهایی که له کرده‌اید، به مخلوط اضافه کرده، خوب هم بزنید تا مواد یک‌دست شود.

حالا روغن را در تابه‌ای روی حرارت داغ کنید و از مواد اولیه به اندازه یک گردو بردارید و در دستتان صاف کنید و در روغن بریزید.

در ظرف را بگذارید و اجازه دهید یک روی کتلت‌ها سرخ شود، سپس روی دیگر کتلت‌ها را سرخ کنید.

کتلت سیب‌زمینی آبپز و گوشت

مواد لازم:

 گوشت : 1 کیلو

 پیاز رنده‌شده : یک عدد

 سیب زمینی پخته شده : 3 عدد

نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم

 تخم مرغ : 3 عدد

روش تهیه:

تمام مواد فوق را در آب نسبتا کم بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی که نیم پز شد آن را چرخ کرده با نمک و فلفل سیاه و تخم مرغ مخلوطش کرده و از آن کتلت درست کنید و در روغن داغ سرخ کنید.

کتلت کدو

مواد لازم (دو نفر):

 دو عدد کدو سبز کوچک خرد شده

 نمک و فلفل سیاه

 دو عدد تره فرنگی خرد شده

 نصف فنجان آرد

 نصف فنجان روغن زیتون یا روغن هسته انگور

کمی ماست سفت

 یک عدد تخم مرغ

طرز تهیه:

کدو سبز را شسته و پوست آن را بگیرید و سپس به خوبی خرد کنید و کمی نمک به آن بزنید. بعد از چند دقیقه آن را شسته و خوب خشک کنید.

تخم مرغ را در ظرف مناسبی ریخته و به آن کدوی خرد شده، آرد و تره فرنگی خرد شده را با فلفل اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.

روغن را در تابه ای نچسب بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید.

پس از آن که روغن گرم شد از مواد با یک قاشق در روغن قرار داده و آن را به آرامی پهن کنید.

پس از این که دو طرف کتلت کدو سرخ شد، آن را در ظرف مناسبی چیده و ماست کنار آن قرار دهید.

شامی هویج

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم

هویج متوسط ۳ تا ۴ عدد

پیاز متوسط ۱ عدد

آرد نخودچی ۲ ق غ

تخم مرغ ۱ عدد

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را رنده کنید و آبش را بگیرید. هویج ر پوست گرفته و رنده ریز کنید و  همراه با گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی و تخم مرغ و نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز بدهید.

 اگر دیدید مایه سفت است می‌توانید تخم‌مرغ را حذف کنید. در تابه روغن ریخته و در دست مثل شامی به آن شکل دهید و داخل تابۀ داغ بیندازید و دو طرفش را سرخ کنید.

کتلت لوبیا چشم‌بلبلی

مواد لازم:

1 لیوان لوبیا چشم بلبلی نیم پز

1 عدد سینه مرغ پخته شده

1 عدد پیاز رنده شده

1 عدد تخم مرغ

2 ق غ پودر سوخاری

پاپریکا،پولبیبر، دارچین، فلفل سیاه، نمک، کمی پودر سیر، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

لوبیا چشم بلبلی را از یک شب قبل خیس میکنیم و نیم پز میکنیم. پوست نازک آن رو میگیریم و با خرد کن له میکنیم. مرغ را با ادویه و هویج و کرفس و فلفل دلمه و پیاز میپزیم و خوب ریز  میکنیم و باهم مخلوط می‌کنیم. تخم مرغ و ادویه ها و پیازی که رنده کردیم و آبش را اضافه میکنیم و پودر سوخاری را ریخته و خیلی خوب ورز میدیم و کامل مخلوط می‌کنیم و در آخر با قالب یا مثل کتلت در روغن سرخ میکنیم. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا