بهداشت و درمانمامان بابا

یک روش عجیب برای جلوگیری از شپش سر در کودکان؛ سلفی نگیرید

شپش موی سر یکی از معضلاتی است که بسیاری افراد به خصوص کودکان به آن مبتلا می شوند. حال تحقیقات اخیر نشان داده است که ارتباطی بین سلفی گرفتن و ایجاد شپش سر وجود دارد.

مدرسه آنلاین – شپش موی سر و سلفی گرفتن دو موضوعی هستند که به نظر می رسد ارتباطی با هم ندارند اما تحقیقات نشان داده است که سلفی گرفتن یکی از راه های انتقال شپش سر است.

مهدکودک ها و مدارس

مهدهای کودک و مدارس؛ از مهم ترین ‌مکان هایی هستند که افراد زیادی در آن جمع می شوند و چندین ساعت را در کنار هم هستند و بعضا ممکن است از وسایل یکدیگر استفاده کنند که اصلی ترین راه انتقال شپش سر است. ‌بررسی ها نشان می‌دهد شیوع این انگل در میان دانش آموزان دوره ابتدایی و مهدهای کودک و به ویژه در میان دختران بالاتر ‌از سایر مقاطع است.

انواع شپش

محمد رضوانی، متخصص پوست و مو در گفت و گو با رکنا با اشاره به اینکه شپش سر یک عفونت انگلی است، گفت: شپش، به سه دسته تنه، سر و ناحیه تناسلی، تقسیم می شوند که هر کدام جایگاه خودشان را دارند. هیچ کدام از این شپش ها به جای دیگری نمی روند؛ یعنی شپش سر به شپش بدن تبدیل نمی شود. همچنین لازم به ذکر است که شپش سر از همه بیشتر شایع است و دو مورد دیگر خیلی فراگیر نیستند.

سلفی گرفتن

یک نهاد درمانی در روسیه به شهروندان این کشور هشدار داده برای اینکه دچار شپش نشوند باید از گرفتن سلفی خودداری کنند.

به گفته این نهاد دولتی دلیل اصلی گسترش شپش، رواج تب سلفی با تلفن های همراه است که مردم طی آن برای جا گرفتن در کادر عکس، به همدیگر می چسبند.

این نهاد در عین حال گفته عکس گرفتن در چنین فاصله نزدیکی با سر یک نفر دیگر کمک می کند که شپش از یک سر به سر دیگر بپرد.

محمد رضوانی نیز در این خصوص گفت: در کل دنیا، شپش سر نسبت به 20 سال گذشته، خیلی زیادتر شده است. شپش سر، در محیط مدارس به ویژه مدارس دخترانه خیلی بیشتر از سایر نقاط است و مهم ترین دلیل ابتلا به آن نیز استفاده از وسایل مشترک است. جالب است بدانید که حتی عکس سلفی گرفتن به این شیوه که دو نفر سرشان را به یکدیگر بچسبانند هم از راه های انتقال است. حتی عوض نشدن ملافه های یک هتل و استفاده از آن توسط مسافر بعدی نیز می تواند از راه های انتقال باشد.

این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه زیادتر شدن این معضل، به دلیل استفاده از وسایل مشترک و زندگی جمعی در مهدهای کودک و مدارس است، گفت: در چند سال اخیر معضل شپش سر بیشتر از پیش بوده است.

کوتاه کردن موی سر درمان نیست

محمد رضوانی، متخصص پوست و مو همچنین تاکید کرد: افراد باید بدانند که اگر یک نفر از اعضای خانواده درگیر شپش سر شد، سایر اعضای خانواده چه علامت داشته باشند و چه نداشته باشند، می بایست درمان را شروع کنند. مثلا این تصور اشتباه است که عضوی از خانواده که موهایش کوتاه است دچار شپش نمی شود. بعضی وقت ها ممکن است تا یکی دو هفته بعد از ابتلا، علائم آن مشاهده شود.

وی در ادامه گفت: همچنین برخی افراد فکر می کنند بعد از ابتلا به شپش، با کوتاه کردن موی سر، این مهم درمان می شود در صورتی که اصلا درست نیست و اگر از چنین روشی می خواهند استفاده کنند، می بایست موهای سر را با نمره یک و دوی ماشین اصلاح سر، کوتاه کنند.

راه درمان

او همچنین در خصوص داروهایی که برای درمان شپش سر نیاز است، سخن گفت و افزود: داروی پرمترین اصلی ترین داروی برای درمان شپش سر است که این روزها کمی سخت پیدا می شود. همچنین استفاده از شانه های دندانه ریز که ترجیحا فلزی یا چوبی باشند، نیز خیلی کمک کننده است.

این پزشک درباره اینکه از چه موادی نباید استفاده کرد، گفت: استفاده از موادی مثل حشره کش و چرب کردن سطح پوست از جمله سس مایونز، درست نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا