این نوشیدنیها برای رفع عطش در فصل گرم خیلی جواب میده
در گرمای شدید هیچ چیز مثل یک نوشیدنی خنک نمیتواند عطش و خستگی را از وجود انسان بیرون ببرد. شربتها و عصارۀ گلها از نوشیدنیهایی هستند که عطش را برطرف و کمآبی را جبران میکند.
مدرسه آنلاین– نوشیدنیهای خنک در روزهای گرم از پرطرفدارها هستند. شربتها از نوشیدنیهایی هستند که به راحتی میتوان با انواع چیزها آنها را در خانه درست کرد. در این میان برخی از شربتها برای جلوگیری از گرمازدگی مفید است و توصیه میشود.
شربت گلاب
گلاب در حقیقت نوعی عرق گیاهی است که از گلبرگهای چند نوع گل محمدی تهیه میشود. گلاب ایرانی که به ویژه در ناحیه قمصر کاشان تهیه میشود، بسیار معروف است. گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله میتوان به ضد التهاب، مقوی قلب، خلطآور، مقوی معده و اشتهاآور بودن آن اشاره کرد.
در ضمن، گلاب به برخی محصولات مثل فالوده، بستنی یا برخی شربتها افزوده میشود. گاهی نیز خود گلاب به شکل رقیق به حالت شربت به مصرف میرسد. این مایع در عین حال که خواص نامبرده را دارد در پیشگیری از عطش و گرمازدگی هم مؤثر است.
شربت آبلیمو
شربت آبلیمو که یکی از نوشیدنیهای اصیل ایرانی است؛ البته از آنجایی که سرشار از ویتامین C است و ویتامین C هم دشمن کروناست؛ این روزها نیز از نوشیدن شربت آبلیمو غافل نشوید.
شربت آبلیمو آنتیاکسیدانی بسیار قوی است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. لیمو حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و فیبر است و فرآیند هضم را بهبود میبخشد. جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک، کمک به کاهش وزن، کاهش التهاب و کاهش عفونتهای ویروسی از دیگر فواید شربت آبلیموست.
شربت بیدمشک
از گیاه بیدمشک، عرق بیدمشک به دست میآید که ضمن خوشعطر بودن بسیار پرخاصیت است و میتوان با آن یکی از لذیذترین نوشیدنی های اصیل ایرانی را درست کرد. شربت بیدمشک به عنوان یکی از نوشیدنیهای سنتی و محبوب شیراز هم معرفی میشود.
بیدمشک دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را زیاد میکند. همچنین طب سنتی بیدمشک را درمانی برای اسهال میداند. مصرف عرق این گیاه به افرادی که دارای قند خون بالا هستند نیز توصیه میشود؛ البته بدون شکر و هر گونه ماده شیرینکننده. از دیگر خواص شربت بیدمشک میتوان به تقویت قلب، آرامشبخش اعصاب، تسکین سردرد و پاکسازی کیسه صفرا اشاره کرد.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از قدیمیترین و لذیذترین نوشیدنیهای تابستانی است که از ترکیب آب، سرکه، شکر یا عسل و عصاره نعناع درست میشود. احتمالا با شنیدن اسم سکنجبین یاد کاهو سکنجبین خوردن در روزهای تابستان و حیاط خانههای قدیمی افتادید. شربت سکنجبین را هم میشود به صورت شربت و نوشیدنی استفاده کرد هم میتوان با کاهو خورد که اتفاقا این ترکیب محبوبیت زیادی هم دارد.
شربت سکنجبین طبع گرم دارد و برای رفع تشنگی، تعدیل حرارت بدن، پاکسازی کبد و پاکسازی صفرا بسیار مفید است.
شربت خاکشیر
شربت دیگری که خاصیت ضد عطش و گرمازدگی دارد، خاکشیر است. از قدیم به تجربه از شربت آن با آب سرد و کمی شکر در نواحی گرم به خصوص در فصل تابستان برای رفع عطش استفاده میکردهاند. درباره خاکشیر باید اضافه کنیم که روی دانه آن موادی به نام لعاب وجود دارد. لعاب میتواند چند برابر وزن خود آب جذب کند و متورم شود و به شکل ژله درآید.
به این ترتیب، وقتی خاکشیر با آب مخلوط و کمی شکر هم به آن اضافه میشود، هم خوشمزه خواهد بود و هم لعاب آن منبعی برای آب بدن است. نباید فراموش کرد که هر دانه خوراکی که مانند خاکشیر لعاب داشته باشد، میتواند به همین شکل عمل و کمبود آب بدن را جبران کند.
تخم شربتی
جالب است بدانید که تخم شربتی دانه گیاه ریحان خوراکی است. این دانهها درشتتر از خاکشیر و سیاه رنگ هستند. وقتی تخم شربتی داخل آب ریخته میشود، روی آن لایهای ژلهای تشکیل خواهد شد. شربت آن ضد گرمازدگی و ضد عطش است و میتوان گفت تخم شربتی و خاکشیر تقریبا خواص یکسانی دارند.