چیست؟چیستان

سندروم گردن پیامکی چیست؟

در ناحیه گردن قوس طبیعی به سمت جلو داریم که به همین نسبت حفظ قوس طبیعی ستون فقرات ضروری است. به ازای هر ۱۵ تا ۲۰ درجه خم کردن ستون فقرات گردنی، میزان فشار به مهره‌های گردن به دو برابر افزایش پیدا می‌کند.

مدرسه آنلاین– حال با توجه به این قضیه در نظر بگیرید فردی عادت کند گوشی همراه را پایین بگیرد یا هنگام استفاده از لپ تاپ یا سایر وسایل الکترونیکی جهت مطالعه، بخواهد سرش را به مدت طولانی خم کند. این خم بودن گردن به مدت طولانی باعث فشار زیادی به ستون فقرات گردنی می‌شود.

خم کردن گردن هنگام استفاده از موبایل، موجب ایجاد کشش روی عضلات ناحیه گردن می‌شود. این اقدام، قوس طبیعی ستون فقرات گردنی را صاف می‌کند و فرد را مستعد مشکلاتی مانند گردن درد و گرفتگی عضلات کرده و در درازمدت نیز مشکلات دیسک و گردن ایجاد خواهد کرد.

بنابراین لازم است به افراد آموزش دهیم تا حداقل فرد به جای اینکه گوشی یا لپ تاپ را پایین بگیرد و گردن را خم کند سطح گوشی و لپ تاپ را بالا بیاورد و در سطح دید خود قرار دهد.

نوشته های مشابه

اگر گردن پیامکی درمان نشده رها شود، ممکن است مشکلات مزمنی مانند انحطاط نخاعی، آرتروز، فتق دیسک، آسیب دیدگی عصب‌ها و دیگر موارد را به بار بیاورد.

علائم سندروم گردن پیامکی

گردن پیامکی باعث سفتی و خشک شدن گردن می‌شود. بنابراین استفاده از موبایل برای مدت طولانی و خم کردن سر در ساعات زیادی از روز، می‌تواند به این موارد منجر شود:

• ممکن است درد نسبتا خفیف در گردن یا قسمت پشتی گردن احساس کنید.
• دردهای مزمن و اسپاسم‌های عضلانی شدید در ناحیه کمر (این درد ممکن است در یک نقطه خاص از کمر قرار داشته باشد و به مرور زمان بدتر شود.)
• درد و گرفتگی شانه‌ها به دلیل وضعیت طولانی سر به جلو که می‌تواند به اسپاسم‌های دردناک ماهیچه‌های شانه منجر شود.
• در صورت آسیب دیدن عصب گردن، ممکن است درد به بازوها و دست‌های شما کشیده می‌شود.
• سردردهای شدید و آزار دهنده: کاهش تحریک طولانی مدت گردن و سفتی عضلات، باعث ایجاد سردردهای شدید خواهد شد. (استفاده طولانی از موبایل، صرف نظر از وضعیت صحیح بدن، ممکن است خطر ایجاد سردرد را افزایش دهد.)
• افزایش درد هنگام خم شدن گردن: (در زمان ارسال پیامک، هنگام خم کردن گردن به پایین، ممکن است درد شدید در ناحیه گردن خود احساس کنید.)
• مشکلات تنفسی: برخی از افراد که به عارضه گردن پیامکی مبتلا هستند، به دلیل تغییرات به وجود آمده در بدن آن‌ها ممکن است مشکلات تنفسی را تجربه کنند.

در این عارضه، قسمت‌های مختلفی از بدن دچار درد خواهند شد. به عنوان مثال، کسی که با استفاده از هر دو دست، به مدت طولانی با تلفن همراه کار می‌کند، ممکن است دچار دردهایی در گردن یا قسمت فوقانی کمر شود. در حالی که در زمان استفاده از موبایل با یک دست، به دلیل فشار بیشتر عضلات، معمولا درد شدیدی در یک طرف بدن احساس خواهد شد.

آیا می‌توان از این عارضه پیشگیری کرد؟

بیماری گردن پیامکی با رعایت موارد ساده به راحتی امکان پذیر است. چند توصیه برای پیشگیری از گردن درد پیامکی وجود دارد که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

• در صورت امکان، تلفن همراه خود را هم سطح با چشمانتان نگه دارید. سعی کنید، موبایل یا تبلت را به سطح چشم نزدیکتر کنید تا لازم نباشد که سر به جلو خم شود.
• در طول روز، استراحت کنید. سعی کنید ساعاتی را بدون استفاده از تلفن همراه بگذرانید. هر نیم ساعت یکبار از جای خود بلند شوید و کمی قدم بزنید.
• هنگام انجام دادن کار، اطمینان حاصل کنید که صفحه نمایش لپ تاپ شما، به صورت درست قرار گرفته است. صفحه تبلت و یا لپ تاپ باید درست مقابل چشم شما باشد و سرتان در راستای ستون فقرات و شانه‌ها قرار داشته باشد.
• برای انجام کارهای روزمره، رانندگی و تماشای تلویزیون، سر خود را به پایین خم نکنید تا فشار زیادی به مهره های گردن وارد نشود.
• سعی کنید در طول روز برای انجام کارهای خود درست باستید و یا حتی در مواقع نشستن طرز صحیح نشستن را رعایت کنید. درست ایستادن و درست نشستن در حالی که شانه‌های شما به سمت عقب است، باعث می‌شود که فشار زیادی به مهره‌های شما وارد نشود.
• چند بار در طول روز، گردن و ناحیه فوقانی کمر را به سمت عقب خم کنید تا از درد و فشار در ماهیچه‌ها کم شود.

تشخیص بیماری گردن پیامکی

برای تشخیص عارضه گردن پیامکی، معمولا سوابق بیمار و معاینه فیزیکی در درجه اول از اهمیت زیادی برخوردار هستند:

تاریخچه پزشکی:پزشک شما ممکن است در مورد سابقه بیماری خاص، عادت‌های ورزشی، رژیم‌ غذایی و همچنین داروهای مصرف شده از شما سوال بپرسد.

معاینه جسمی: برای مشاهده وضعیت بدن و یا درد در قسمت‌های مختلفی از گردن، کمر و یا شانه‌ها باید توسط پزشک معاینه شوید. در معاینه فیزیکی، پزشک برای بررسی دامنه حرکات بیمار، از او می‌خواهد که سر را به طرفین حرکت دهد. پس از معاینه جسمی و بررسی تاریخچه دقیق بیمار، روش‌های درمانی مختلفی برای او در نظر گرفته می‌شود.

در مواردی که علائم جدی‌تر باشد، عارضه گردن پیامکی ممکن است نشانه یک بیماری باشد. در چنین مواردی برای بررسی ریشه عصب برخی از اسکن‌های تصویر برداری مانند ام آر آی (MRI) توسط پزشک تجویز خواهد شد.

گردن پیامی چه خطرات و عوارضی دارد؟

در صورت عدم درمان، عارضه گردن پیامکی می‌تواند منجر به التهاب رباط های گردن، تحریک عصب و افزایش انحنای ستون فقرات شود. در چنین مواردی فرد ممکن است آرتروز گردن را تجربه کند. بنابراین در صورتی که هر کدام از علائم گفته شده به صورت طولانی مدت ادامه داشته باشند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

همان طور که گفته شد در بسیاری از موارد، گردن درد پیامکی با تمرینات فیزیوتراپی و برخی از ورزش‌های کششی گردن به راحتی قابل مدیریت است. اما اگر گردن درد با سردرد شدید، سرگیجه، حالت تهوع یا احساس سوزن سوزن شدن در ناحیه بازو و دست باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. هر یک از این علائم با درد گردن می‌تواند نشان دهنده یک وضعیت خاص باشد که برای دستیابی به درمان صحیح باید توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود.

منبع: سایت فیزیوتراپی شهران 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا