چیست؟چیستان

سمسوری چیست؟

 

سمسوری یا Magenta Melon شبیه یک توپ گرد بوده و دارای یک گوشت نارنجی و آناناسی و شیرین مزه می‌باشد.

مدرسه آنلاین– پوست آن نازک و دارای عطر دل نشینی بوده و رنگ پوست آن سفید و دارای شیار‌های موازی و سبز می‌باشد.

هرچه رنگ آن زرد روشن‌تر باشد رسیده‌تر و شیرین‌تر می‌باشد.

این رقم زود رس و شیرین بوده، و کامل مناسب و سازگار با آب و هوای ایران عزیز تولید شده است.

در واقع طالبی سمسوری از گیاهان بومی آسیا است؛ البته برخی معتقدند که خاستگاه این گیاه به هندوستان برمی گردد. این میوه خوشمزه را با نام علمی Magenta Melon را نیز میشناسند. از خصوصیات گیاه این میوه به یک پایه بودن آن باید اشاره کرد. گلهای نر و ماده این گیاه از هم جدا هستند.

نوشته های مشابه

این گیاه بهترین گزینه جهت کشت در ایران است؛ زیرا با آب و هوای کشورمان بسیار سازگاری دارد. همچنین باید بدانید که حشرات در گرده افشانی آنها نقش موثری ایفا میکنند. اما در خرید بذر طالبی سمسوری باید به نکاتی توجه کنید.

نوع بذر طالبی سمسوری

بذرها در انواع و به شکلهای گوناگونی در بازار به فروش میرسند. اگر اقدام به خرید بذر کرده باشید، حتما با انواع بذرها روبه رو شده اید. اما بذر طالبی در کدام دسته از گروههای بذری قرار میگیرد؟ بذر این گیاه از نوع سلکسیون است. این بذرها از ترکیب بذرهای دو یا چند گیاه سالم با محصولات پربار به دست میآیند و در دسته بذر صیفی جات قرار میگیرد. لازم به ذکر است که این نوع بذور به هیچ عنوان تراریخته محسوب نمیشوند؛ بنابراین با اطمینان از طبیعی بودن بذر طالبی سمسوری را تهیه کنید.

نحوه کاشت بذر طالبی سمسوری

طالبی سمسوری به صورت جوی پشته و کپهای کاشته میشود. در کاشت این گیاه نیز از روش نمکاری استفاده میکنند. در اولین مرحله از کاشت این گیاه بذرهای طالبی سمسوری را در آب خیس کنید؛ با این کار سرعت جوانه زدن آنها را افزایش خواهید داد. سپس باید ۳ الی ۵ بذر از بذر طالبی سمسوری را در هر کپه قرار دهید. پس از جوانه زدن گیاهان، بوتهها را تنک کنید. در این مرحله باید فاصله بین هر بوته حدود ۶۰ الی ۱۰۰ سانتی متر باشد. فاصله بین هر ردیف کشت را نیز ۲ تا ۳ متر در نظر بگیرید.

در ادامه به مهمترین فاکتورهای نگهداری از این گیاه اشاره میکنیم.

خاک: زمینهایی با خاک شنی و سبک بهترین بستر جهت کاشت بذر طالبی سمسوری به شمار میآیند. یکی از مهمترین نکات در انتخاب زمین مناسب، PH خاک است. PH خاک در کاشت این میوه باید بین ۵.۵ تا ۷ باشد.

کوددهی: این گیاه مواد مغذی زیادی را از زمین جذب میکند. به همین دلیل باید مواد غذایی مورد نیاز آن به خوبی تامین شود. در همین راستا توصیه میکنیم از کودهای شیمیایی کامل حاوی ازت، فسفر و پتاسیم استفاده کنید.

نور: گیاه طالبی گیاهی آفتاب دوست به حساب میآید؛ بنابراین این گیاه را در مکانی با نور کامل و آفتاب مستقیم بکارید.

آبیاری: خاک این گیاه باید همیشه مرطوب باشد؛ به خصوص در دوران رشد گیاه. البته باید گلدان یا خاک باغچه شما زهکشی مناسبی نیز داشته باشند. در غیر اینصورت شاهد گندیدن گیاه خود خواهید بود.

زمان مناسب کاشت بذر طالبی سمسوری

طالبی سمسوری گیاهی است که آب و هوای گرم و خشک را ترجیح میدهد. این گیاه در آب و هوای مرطوب نیز رشد میکند، اما کیفیت میوه آن پایین است. به همین دلیل زمانی را جهت کاشت این محصول درنظر بگیرید که آب و هوا خشک و آفتابی باشد. توصیه ما این است که پس از گذشت سرمای بهاره اقدام به کشت این میوه خوشمزه و آبدار کنید.

نحوه تشخیص بذر طالبی سمسوری مرغوب

خرید بذر مرغوب همیشه یکی از دغدغههای کشاورزان بوده است؛ به خصوص اگر کشاورزان قصد خرید عمده بذر طالبی سمسوری برای کشت وسیع را داشتند. شاید این مسئله در ابتدا کمی عجیب به نظر برسد، اما باید هزینههای مراقبت از گیاهان تا به ثمر رسیدن میوههای آن را نیز در نظر گرفت. اگر اولین تجربه کاشت گیاه را پیش رو دارید، باید از خرید بذرهای مرغوب مطمئن باشید. اما چگونه باید بذر مرغوب را تشخیص داد؟

ظاهر بذرهای طالبی سمسوری مرغوبیت آنها را نشان میدهد. تنها کافی است بستهای از بذر طالبی را تهیه کرده، سپس بذور را بررسی کنید. اگر بذرها از ویژگیهای زیر برخوردار باشند، بذرهای مرغوبی به شمار نمیآیند.

یک شکل نباشند
اندازه های آنها یکسان نباشد
رنگ و بوی آنها مطبوع نباشد

گفتنی است، استقبال از این میوه در تابستان به اندازه ای زیاد است که بسیاری از کشاورزان به کشت وسیع این گیاه رو آورده اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا