خبر ویژه

حرف‌های قشنگ اما بی فایده یک نماینده در مورد شهریه مدارس

ماجرای شهریه های نجومی برخی مدارس غیرانتفاعی از دو جهت دارای اشکال اساسی است. یکی بحث اقدام غیرقانونی این مدارس و تخلف آنها از دستورالعمل های وزارت آموزش و پرورش و دیگری گسترش بی عدالتی و نابرابری در نظام تعلیم و تربیت کشور، اما آیا راه مقابله با آن از مسیر حرف های قشنگ ولی بی فایده می گذرد؟

مدرسه آنلاین- به تازگی یکی از نمایندگان مجلس در واکنش به شهریه های نجومی مدارس غیر انتفاعی گفته است، مسئله تخلف در مدارس غیرانتفاعی را در کمیسیون آموزش و تحقیقات مورد بررسی قرار خواهیم داد. تمام فعالیت‌های این مدرسه‌ها باید برمبنای قانون و آیین‌نامه‌های مربوطه باشد. نباید به‌صورت غیرقانونی اقدام به دریافت شهریه‌های بی‌حساب‌وکتاب کنند.

احمدحسین فلاحی، سخنگو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در همین رابطه افزود: وزارت آموزش‌وپرورش باید نظارت خوبی در این خصوص داشته باشد و با برنامه ریزی دقیق مانع از بروز چنین اتفاقاتی شود. ما وزارت آموزش‌وپرورش را بازار کاسبی نمی‌دانیم. این نهاد باید بستر لازم را برای تعلیم و تربیت مناسب فراهم کرده و با کج روی‌ها و تخلفات مقابله کند. تا زمانی که وزارتخانه برنامه ویژه‌ای برای این مسئله نداشته باشد، نمی‌توان امیدی به بهبود این شرایط نابسامان داشت.

این جملات و موضع گیری های قشنگ از آن جهت مطرح می شود که بدانیم بحث هزینه‌های مربوط به مدارس غیرانتفاعی طی هفته‌های اخیر جنجال‌های زیادی را به پا کرده است. مطابق مشاهدات و گزارش‌های به دست رسیده، این مدارس شهریه‌های بالایی را از مردم می‌گیرند. گلایه عمده مردم این است که در قبال پرداخت هزینه‌های گزاف، امکانات خاصی به آن‌ها ارائه نمی‌شود.

همچنین شنیده‌ها از آن حکایت دارد که برخی مدارس غیردولتی مبالغی نجوی و چند ده میلیونی تومان طلب می‌کنند. سؤال اصلی در این خصوص این است که چرا هیچ معیاری برای دریافت چنین شهریه‌های بالایی وجود ندارد؟ گفته می‌شود این مدارس حتی با مجوز قانونی اقدام به دریافت مبالغ زیاد می‌کنند.

در این بین گفتن و تاکید بر جملات قشنگ چه از سوی نماینده مجلس و چه دیگر مقامات جای سوال و تامل فراوان دارد.

تامل از این بابت که یک نماینده آن هم با اختیارات کلان به ویژه اکنون در سال چهارم نمایندگی نباید به جملات قشنگ اکتفا کند او و همکارانش باید بگویند در این 4 سال چه بر سر نظام آموزش و پرورش کشور آوردند و در مسیر توسعه عدالت آموزشی چه کردند؟

مردم هم باید در این باره قاضی باشند و به طور مشخص پاسخ دهند که آیا در این 4 سال وضعیت نظام آموزش و پرورش به ویژه در حوزه عدالت بهتر شده است یا بدتر؟ در بیان جملات قشنگ و بی فایده چطور؟ اوضاع بهتر شده یا بدتر؟

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. ظاهراً خبر ندارید که مدارس غیر دولتی در مناطق متوسط نشین تهران برای مقطع متوسطه دوم امسال مبالغی از 75ملیون تا 100ملیون طلب می کنند. اگر بخواهید آدرس بدهم و تحقیق کنید. در مناطق بالاتر تهران قطعا مبالغ بیش از این است

    1. یک موزیگری مدتی است راه افتاده . مدارس غیر دولتی که متعلق به برخی آقایان است به علت دریافتی زیاد و خدمات کم و همچنین ضعف اقتصادی مردم ، عملا دچار افت متقاضی شده . کاملا موزیانه با برجسته کردن افراطی چند قبولی از چند غیر دولتی محدود ، دنبال کعبه ی آمال سازی از مدارس غیر دولتی هستند . البته این وسط خود دولت هم بدش نمی آید . آموزش و پرورشی که می خواهد سر به تنش نباشد را آرام آرام بر دوش و جیب مردم سوار خواهد کرد . … خیلی دور شدیم از آن چیزی که دنبالش بودیم …

  2. ظاهراً خبر ندارید که مدارس غیر دولتی در مناطق متوسط نشین تهران برای مقطع متوسطه دوم امسال مبالغی از 75ملیون تا 100ملیون طلب می کنند. اگر بخواهید آدرس بدهم و تحقیق کنید. در مناطق بالاتر تهران قطعا مبالغ بیش از این است

  3. بی لیاقتی دولتمردان باعث رشد قارچ گونه مدارس غیر انتفاعی است درصورتیکه درکشورهای دیگر که ما آنهاراقبول نداریم تحصیل رایگان است خاک برسرشان مسئولین بی کفایت

  4. مردم خودشون مقصرند چرا بچه ها را در همچین مدارسی ثبت نام میکنندمن خودم دوفرزند دارم فقط مدرسه دولتی ثبت نام میکنم اصلا اعتقادی به همچین مدارسی ندارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا