جدیدترین اخبار

مخالفت آموزش‌وپرورش با رأی دیوان عدالت درباره مدارس سمپاد

معاون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با تأکید بر اینکه بازار کنکور پیرامون آزمون ورودی این مدارس طبیعی است، توضیحاتی درباره علت مخالفت آموزش‌وپرورش با رأی دیوان عدالت درباره مدارس سمپاد ارائه داد.

مدرسه آنلاین – مدارس سمپاد جزو مدارس دولتی خاص هستند که با برگزاری آزمون ورودی در پایه هفتم اقدام به پذیرش دانش‌آموزان مستعد و تیزهوش می‌کنند.

دانش‌آموزانی که در آزمون ورودی پایه هفتم قبول می‌‌شوند تا پایان پایه دوازدهم در این مدارس تحصیل می‌کنند اما اگر دانش‌آموزی بخواهد از پایه دهم وارد این مدارس شود باید در آزمون ورودی (تکمیل ظرفیت) شرکت کند.

هم‌اکنون هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، مقرره تبعیض‌آمیز میان دانش‌آموزان عادی و استعدادهای درخشان مبنی بر پذیرش دانش‌آموزان پایه نهم بدون شرکت در آزمون پایه دهم در مدارس استعدادهای درخشان را باطل کرد.

البته دیوان عدالت اداری در روزهای اخیر با صدور اطلاعیه‌ای متذکر شد که این رای به گذشته تسری نمی‌یابد از این رو دانش‌آموزان در حال تحصیل در مدارس سمپاد مشمول آن نیستند.

بازار کنکور پیرامون آزمون مدارس سمپاد طبیعی است

در همین ارتباط، امید نقشینه؛ معاون استعدادیابی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با اشاره به اینکه شکل‌گیری بازار کنکور پیرامون آزمون ورودی مدارس سمپاد طبیعی است، گفت: برای پذیرش دانش‌آموزان در پایه هفتم مدارس سمپاد، آزمون ورودی برگزار می‌شود و پذیرفته شدگان بدون آزمون وارد پایه دهم می‌شوند اما سایر دانش‌آموزان برای ورود به پایه دهم در آزمون تکمیل ظرفیت شرکت می‌کنند.

هم‌اکنون یکی از انتقادات این است که در حالیکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دنبال کم کردن سهم کنکور در پذیرش دانشگاه است اما وزارت آموزش و پرورش با برگزاری کنکور مدارس سمپاد و نمونه دولتی که تعداد شرکت‌کنندگان برخی از آنها قابل مقایسه با کنکور سراسری است، زوج دیگری تحت عنوان «رتبه کنکور – کیفیت» را برای کنترل توقعات در زمینه کیفیت آموزشی ایجاد کرده است!

وی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان مدارس سمپاد باید شرایط تحصیلی خوبی را داشته باشند و حداقل معدل 18 را کسب کنند، متذکر شد: دیوان عدالت اداری معتقد است که ورود بدون آزمون دانش‌آموزان مدارس سمپاد به پایه دهم دور از عدالت است.

40 درصد ورودی پایه دهم مدارس سمپاد از دانش‌آموزان جدید

نقشینه متذکر شد: امسال 18751 نفر در پایه هفتم و 11546 نفر در تکمیل ظرفیت پایه دهم پذیرش شدند و در دوره متوسطه دوم تقریباً 40 درصد دانش‌آموزان از ورودی‌های جدید و 60 درصد از مدارس سمپاد هستند.

معاون استعدادیابی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان معتقد است: حتی اگر آزمون ورودی برای پایه دهم برگزار شود باز هم اکثر دانش‌آموزان دوره متوسطه اول مدارس سمپاد پذیرفته می‌شوند و تعداد صندلی‌های این مدارس افزایش نمی‌یابد اما دانش‌آموزان مشغول کلاس‌‌های تست‌زنی می‌شوند و در نهایت موسسات کنکور درآمد بیشتری کسب خواهند کرد!

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

‫27 دیدگاه ها

  1. یک سوال خیلی ساده . چرا سمپاد ؟ چرا نمونه دولتی ؟ آیا شیطنتی در کار است که نمی خواهند تمام مدارس کشور یک مدل و یک جور باشند ؟ نان این شامبورتی بازی گیر کی می آید ؟دانش آموزان یا مافیای فلان ؟ از ژاپن و فنلاند و … بیشتر می فهمیم که متفاوت از آنها مدارسمان را اداره می کنیم ؟ اگر بیشتر می فهمیم ، چرا عقبتریم ؟ آقایون در اون بالا خبر دارند که مدارس به طور مطلق طبقاتی و به سبک دوران ساسانی اداره می شود ؟

  2. به جاش دانش آموزان سمپاد دارن برای تعیین مرکز آماده میشن شرط معدل هم دارن تازه اگه کسی بخواد برای المپیاد آماده بشه دیگه نمی تونه روش تمرکز کنه

    1. معدل که کاری نداره ۲۰ باشه چون امتحان نهایی هست شما ومدرسه های عادی یه نوع سوال رو جواب میدید

      1. جهت اطلاع امتحان پایانی ما و مدرسه های عادی یکی نیست و ۲۰ مدرسه های عادی ۱۵ مدرسه سمپاد است

      2. داداش شرط معدل رو واسه ترم یک گذاشتن که امتحان رو خود مدرسه میگیره لطفا وقتی اطلاع ندادی صحبت نکن

  3. خیلی خوب است لطفا ازمون بگیرید چون به خاطر کرنا دانش آموزان ما نتوانستند در ازمون ورودی شرکت کنند ممنون

    1. خداوند از دیوان عدالت نگذره که پدر ما رو در آوردن و ما بچه هایی که در مدارس عادی درس می‌خوانیم برای ما تبعیض قائل شدند
      من خودم یکی از دوستانم تیزهوشان درس میخونه خیلی هم ضعیفه نمیدونم چه جوری اونجا راهش دادند

      1. باور کن اگه اون دوستت توی مدرسه تو بود درسش خیلی بهتر از الانش توی سمپاد بود
        همه کسایی که توی سمپادن اگر میومدن تو مدرسه عادی درسشون هزاران برابر بهتر بود

      2. اتفافا یکی از دوستام که خیلی ضعیف بود قبول شد امسال
        من که تراز قلمچی بالا نفر اول مدرسه بودم
        بخاطر سوالات مشکل دار که باعث شد کسی که نخونده با کسی که خونده یکی شد
        حالا دوستم سمپاد و به زور کلاس خصوصی داره هرروز پیشرفت درسیش بیشتر میشه منم مدرسه عادی با معلمهای ….

      3. حسودی نکنید اگر قرار بود فرقی بین مدارس عادی و سمپاد نباشد که نیازی به تاسیس جداگانه نبود و دیگر سمپادی وجود نداشت فعلا که ما در سمپاد درس می خونیم و نه آزمایشگاه داریم نه سالن ورزش حتی ۴ جلسه است معلم ریاضی نداریم و مجبوریم خودمون بخونیم

      4. دقیقا دیوان وآموزش و پرورش اصلا نمی دونن دارن چیکار میکنن، دائم مخالف هم نظر میدن و کار آموزش و پرورش و شخص وزیر که مخالف آزمون هست عین بی عدالتی

  4. سمپادی ها آزمون نهم به دهم رو‌نمیدین مستقیم میرن بالا برا دکترا هم همینجوری مدرک بدن نیازی به آزمون نیست این عدالته؟؟؟؟؟

  5. اگه پدر مادر های که بچه هاشون از پایه ی هفتم تیز هوشان بودن اونها رو محق مدرسه سمپاد میدونند و اعتقاد دارند شازده هاشون تیزهوش هستند چرا تا پای ازمون اومده وسط رنگشون پریده و به دست و پا افتادن ؟ چرا از سنجش بچه هاشون اونم با بچه های که تو مدارس عادی درسون خوندن می ترسند؟؟ جز اینکه خودشون میدونند که بچه هاشو شایسته ادامه تحصیل تو این مدارس نیستند؟؟

  6. خیلی از مدارس سمپاد بدون آزمون ورودی میگیرن و این عدالت آموزشی رو زیر سوال می‌بره دیوان عدالت کار معقولانه و عادلانه ای انجام داده آموزش و پرورش با چه منطقی مخالفت کرده

  7. تمام مدرسه‌های غیرانتفاعی دوپینگ‌میکنن‌میان‌تیز‌هوشان‌بچه‌من‌با‌یک‌سال‌زحمت‌تست‌زنی‌قبول‌نمیشه‌باهوش‌خیلی‌بالا.از‌بس‌‌شرایط‌این‌مدرسه‌استرس‌داشت.

  8. خداوکیلی باید آزمون برپامیکردن گناه داشتن بچه های دیگه تیزهوشانی یک مشت بچه های افسرده غیر اجتماعی هستندمن باچشمام دیدم همسرم یک سال سرویس بودن یک جنایاتی می کنند که حد واندازه نداره

  9. مدارس دولتی بهتر از مدارس سمپاد هست مدارس سمپاد امکانات دارد ولی یک عیب بزرگ هم دارد تمام دانش اموزان چون وقتی برای استراحت ندارن ومدام درحال درس خوندن هستند نه سلامت جسمی دارن ونه روحی همه آنها خسته بی حوصله افسرده خودخواه مغرور پرخاشگر هستند ومهمتر از همه استرسی که خیلی بده من از نزدیک شاهد هستم که برای معدل بالا با روح روان بچها بازی می‌کنند واگه کسی پول به مدرسه کمک کنن یا پدر ومادر آنها در مقام یا جایگاه بالایی باشد اگر درس نخوانده نمره کامل دریافت میکنه وهرروز بین بچها رقابت هست هیچ شادی دراین مدارس نیست متاسفانه چون خیلی سخت میگرن و فقط پول ومقام پستی پدر ومادر می‌تواند آنها را بالا ببرد در کل کار مدارس سمپاد این است که بچهارو برای کنکور آماده میکنند همین بس

  10. از حق نگذریم هر بچه ای نمیتونه فشار و بار مسوولیت بچه های مدارس تیزهوشان رو تحمل کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا