این خوراکیها در بهار خلق و خو را خوش میکند
گاهی به دلایلی حال و حوصله نداریم و یا خلقمان تنگ است. در برخی از روزها و یا فصول ممکن این این حالت بیشتر شود. اما خوراکیهایی وجود دارد که روحیه را شاد میکند.
مدرسه آنلاین – تحقیقات بیشماری ثابت کردهاند که خوردن برخی از غذاهای غنی از مواد مغذی میتواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند؛ بسیاری از این غذاها بهویژه در بهار و تابستان فراوان هستند.
زردچوبه
زردچوبه، حاوی کورکومین، یک ترکیب ضد التهابی قوی است. مطالعات نشان می دهد کورکومین ممکن است با تأثیر بر انتقال دهندههای عصبی مانند سروتونین و دوپامین، اثرات ضد افسردگی داشته باشد. گنجاندن زردچوبه در رژیم غذایی یا استفاده از آن به همراه شیر طلایی (شیر زردچوبه)، ممکن است به بهبود خلق و خو کمک کند.
ماهیهای چرب
ماهیهای چرب منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳، هستند. این چربیهای ضروری نقش مهمی در سلامت مغز دارند و با کاهش خطر افسردگی مرتبط هستند. گنجاندن ماهیهای چرب در رژیم غذایی باعث تقویت مغز و خلق و خوی شما میشود.
میگو
اگر به دنبال یک وعده غذایی آسان و تقویتکننده خلقوخو هستید، مقداری میگو کباب کنید. میگو حاوی امگا ۳ است. مطالعات نشان میدهد که امگا ۳ به کاهش علائم افسردگی کمک میکند. بر اساس مقالهای که ژانویه ۲۰۱۸ در مجله روانشناسی بریتانیا منتشر شد، سطوح پایین اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳ در بدن با بیماریهای روانپزشکی مانند افسردگی مرتبط است. سایر منابع خوب اسیدهای چرب امگا ۳ شامل ماهی آزاد، ساردین، ماهی خالمخالی و ماهی تن است.
توتها
توتها سرشار از آنتی اکسیدان و حاوی فلاونوئیدها هستند که با فواید شناختی و کاهش خطر افسردگی مرتبط است. رنگهای پر جذاب و طعمهای دلپذیر، توتها را به یک افزودنی لذتبخش به رژیم غذایی شما برای بهبود طعم و خلق و خو تبدیل میکند.
هندوانه
منبع عالی لیکوپن است؛ آنتیاکسیدانی که از بافت ظریف مغز محافظت میکند. هندوانه لیکوپن بیشتری نسبت به گوجهفرنگی دارد (تا ۲۰ میلیگرم در هر ۲ فنجان). لیکوپن موجود در هندوانه به کاهش خطر التهاب مرتبط با زوال عقل و احتمالاً افسردگی کمک میکند. هندوانه علاوه بر محتوای لیکوپن، انتخابی عالی بهجای خوراکیهای سرشار از شکر است.
ذرت
سبزیجات نشاستهای مانند ذرت، کربوهیدراتهای باکیفیت و سرشار از فیبر و مواد مغذی هستند. از ذرت کبابی لذت ببرید یا این دانهها را با لوبیا سیاه و سالاد مخلوط کنید، زیرا لوبیاها یکی دیگر از کربوهیدراتهای باکیفیت هستند که سطح خلقوخو را افزایش میدهند.
سبزیجات
کمبود فولات با افزایش خطر افسردگی مرتبط است. این کمبود را میتوان با سبزیجات بگدار جبران کرد. سبزیجات برگدار نه تنها یک نیروگاه تغذیهای هستند، بلکه حاوی فولات، ویتامین B هستند که با تنظیم خلق و خوی مرتبط است. مواد مغذی و ویتامینها سبزیهای برگدار را به یک مکمل ارزشمند در رژیم غذایی شما برای سلامت جسمی و روحی تبدیل میکند.
گیلاس
گیلاس سرشار از فلاونوئیدهاست که محافظ شما در برابر افسردگی هستند. مطالعهای که جولای ۲۰۱۶ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد که مصرف مقادیر بالای فلاونوئیدها با کاهش خطر افسردگی مرتبط است.
آجیل و دانهها
گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است، در حالی که دانههای چیا (دانه چیا یک شبه غلات است. این دانه علاوه بر بهبود سلامت اعصاب، در کنترل فشار و قند خون و سلامت قلب نیز موءثر است) سرشار از فیبر و مواد مغذی ضروری هستند. گردو و دانههای چیای به عنوان منبعی غنی از مواد مغذی، انرژی پایدار را فراهم میکنند و به تولید سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی مرتبط با تنظیم خلق و خو، کمک میکنند. استفاده از یک مشت گردو یا از دانههای چیا در وعدههای غذاییتان میتواند گزینه مناسبی برای تقویت خلق و خو باشد.
مارچوبه
یکی از خوشمزهترین سبزیجات بهاری، مارچوبه، حاوی مجموعهای از مواد مغذی ضدافسردگی مانند فولات و همچنین پتاسیم و بسیاری دیگر از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است. افراد مبتلا به افسردگی، مقادیر کمتری فولات در بدن و رژیم غذایی خود دارند.
خیار
یکی از دلایل اصلی که خیار ممکن است علائم افسردگی را کاهش دهد، این است که بیشتر از آب تشکیل شده و میتواند به شما کمک کند وقتی هوا گرم است، هیدراته بمانید. تحقیقات نشان میدهد که هیدراته ماندن میتواند به حمایت از سلامت روان کمک کند.