چیست؟چیستان

سبزه‌ی عدس را چطوری بکاریم تا پرپشت و سرسبز بشه؟

برای کاشت سبزه عید می توانید از هر نوع حبوبات و غلات و سبزیجاتی استفاده کنید مانند ماش،عدس، نخود، لوبیا، جو، گندم،خاکشیر، گاودونه و … حتی از هسته پرتقال و میوه های دیگر می توانید استفاده کنید.

مدرسه آنلاین – سبزۀ عدس را 16 تا 18 روز مانده به عید بکارید. توجه داشته باشید میزانی که خیس می کنید ۲ برابر می شود.

آموزش درست كردن سبزۀ عدس

مرحلۀ اول:

اولین اقدام تهیۀ عدس مناسب به مقدار مورد نیاز است. حدود ۱۶ تا ۱۸ روز قبل از شروع سال نو، مقدار عدس مورد نیاز را با توجه به اندازۀ ظرف تهیه کنید. عدس‌ها را در ظرفی ریخته و مقداری آب روی آن بریزید و ظرف را در فضای اتاق با دمای معمولی قرار دهید. میزان آب آن را نگاه کنید و در صورتی که مشاهده کردید آب درون ظرف در حال خشک شدن است، مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید.

نکته: عدس برای آماده سازی، باید با آب خیسانده شود. میزان آب را بهتر است سه برابر میزان عدس در نظر بگیرید. یعنی به ازای یک فنجان عدس، سه فنجان آب داشته باشید. این آب را هر روز عوض و با آب تازه جایگزین کنید.

مرحلۀ دوم:

بعد از گذشت چند روز، شکل ظاهری عدس‌ها تغییر می‌کند. حالا زمان آن رسیده است که عدس‌ها را لای پارچۀ نمدار قرار دهید. توجه داشته باشید که در این مرحله جوانه زدن عدس ها تکمیل می‌شود، پس به هیچ وجه نباید عدس‌ها خشک و بی‌آب شود. از این رو هر روز با اسپری آن را نمدار کنید. ظرف را در یک قسمت از خانه که نور خورشید به صورت غیرمستقیم می‌تابد، مثل پشت پنجره قرار دهید. 

نوشته های مشابه

مرحلۀ سوم:

عدس‌ها در این فاصله در اثر رطوبت پارچه، شروع به جوانه زدن می‌کند. وقتی جوانه‌ها سر برآورد، دستمال را از روی جوانه‌ها بردارید. پارچۀ زیر عدس‌ها را بلند کنید و جوانه‌ها را به ظرف اصلی انتقال دهید. از این به بعد پاشیدن و اسپری کردن آب را مستقیماً روی جوانه‌های عدس انجام دهید ولی عدس را غرق آب نکنید.

مرحله چهارم:

برای این‌که جوانه‌ها در کنار هم یکدست بماند، دور سبزه‌‌ها را یک روبان پارچه‌ای بکشید و گره بزنید. سبزۀ عدس شما آماده است، می‌توانید داخل سبزه را با گل‌های ریز هم تزیین کنید و بعد روی سفره هفت سین بگذارید.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا