زنگ تفریحشعر و داستان

داستان خواندنی و جالب ضرب المثل هر چیز که خوار آید یکروز به کار آید

ضرب المثل‌ها عبارت‌های کوتاه و پرمعنایی هستند که ریشه در فرهنگ هر کشور و جامعه‌ای دارند و در همۀ زبان‌ها هم وجود دارند.

مدرسه آنلاین _ مثل‌ها باعث می‌شود که در کمترین زمان منظورمان را با استفاده از تعداد کمی از کلمات به طرف مقابل برسانیم. از طرفی خیلی از حرف‌ها را نمی‌توانیم به صورت رک و مستقیم بزنیم، ضرب‌المثل‌ها باعث می‌شوند تا بتوانیم به راحتی با استفاده از دو پهلو حرف زدن حرفمان را بزنیم. ضرب‌المثل‌ها در همۀ زبان‌ها استفاده می‌شود و خاستگاه آن فرهنگ آن کشور و ناحیه و … است. مثل‌ها نیز مانند داستان‌ها و حکایت‌های فارسی سرشار از اخلاق و نکات پندآموز است. ما بر آن هستیم که ضرب‌المثل‌ها و داستان و ریشه و کاربرد آنها را بیاوریم تا هم یادآوری باشد و هم استفاده از آنها رواج بیشتری بگیرد.

امروز داستان و کاربرد ضرب المثل‌ معروف «هر چیز که خوار آید یکروز به کار آید.» را با هم می‌خوانیم.

داستان مثلِ هر چیز که خوار آید یکروز به کار آید

«روزی مرد روستایی با پسرش از ده راه افتادند بروند شهر. مقداری راه که رفتند یک نعل پیدا کردند. مرد روستایی به پسرش گفت: «نعل را بردار که به کار می‌آید.»

پسر جواب داد: «این نعل آهنی به زحمت برداشتنش نمی‌ارزد.»

مرد خودش نعل را برداشت و توی جیبش گذاشت. وقتی به آبادی وسط راه رسیدند نعل را به یک نعل فروش فروختند و با پولش مقداری گیلاس خریدند و به راه خودشان ادامه دادند تا به صحرا رسیدند. در صحرا آب نبود و پسر داشت از تشنگی هلاک می‌شد.
مرد که جلوتر از پسرش می رفت. یکی از گیلاس‌ها را به زمین انداخت. پسر دولا شد و گیلاس را از زمین برداشت. چند قدم دیگر که رفتند مرد روستایی دوباره یک دانه گیلاس به زمین انداخت و باز پسرش دانه گیلاس را برداشت و خورد. خلاصه تا به آب و آبادی رسیدند هر چند قدمی که می‌رفتند مرد یک دانه از گیلاس‌ها را به زمین می‌انداخت و پسر هم آن را بر می‌داشت و می‌خورد.

آخر کار مرد رو کرد به پسرش و گفت: «یادت هست که گفتم آن نعل را بردار، گفتی به زحمتش نمی‌ارزد؟»

پسر گفت: «بله یادم هست.:

پدر گفت: «دیدی که من آن را برداشتم و با پولش گیلاس خریدم؛ اما یکجا آنها را به تو ندادم. گیلاس‌ها سی و هفت دانه بود و تو سی و هفت بار به خودت زحمت دادی و آنها را از زمین برداشتی؛ اما یک بار به خودت زحمت ندادی که نعل را برداری… بدان هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید...»

کاربرد:

وقتی کسی به چیز کم‌ارزش می‌رسد که ممکن است بعدها به کارش بیاید می‌گویند: «هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا