از جمله اقدامات مقدماتی برای پاسداشت عید نوروز کاشت سبزه است. برای تهیه سبزۀ عید نوروز میتوان از انواع مختلف دانهها از جمله دانه مرکباتی نظیر نارنج نیز استفاده کرد.
مدرسه آنلاین– سبزه معمولاً از جوانههای گندم، جو یا عدس تهیه میشود و به عنوان نماد حاصلخیزی زمین در بهار و تولد دوباره طبیعت در نظر گرفته میشود. بعضی سبزهها مثل سبزۀ گندم و ماش یا عدس را دو هفته قبل از عید میتوان سبز کرد اما بعضی سبزهها مثل هستۀ نارنج و پرتقال را باید زودتر سبز کرد.
در واقع سبزه به عنوان نمادی برای تولد دوباره طبیعت داخل هفت سین قرار داده میشود و رسم بر این است که سبزه را تا روز سیزدهم نوروز یا همان سیزده به در نگه دارند و طی یک اقدام نمادین در سیزدهمین روز ماه فروردین همراه با ناراحتیها و دلخوریها دور بریزند.
سبزۀ خاکشیر از سبزههای زیبا و خاص است که به خانمهای باذوق و هنرمند توصیه میشود که برای انداختن این سبزه دست به کار شوند.
سبزۀ خاکشیر را میتوانید روی چیزهای مختلف از جمله کوزه، دامن عروسک، سینی و … سبز کنید.
طرز تهیۀ سبزۀ کوزه با خاکشیر
مرحلۀ اول:
برای درست کردن سبزه عید با خاکشیر ابتدا باید بذر خاکشیر را به مدت ۲۴ ساعت در یک ظرف آب بخیسانید. سپس یک کوزۀ مناسب برای این کار تهیه کنید.
مرحلۀ دوم:
دور تا دور کوزه را با استفاده از یک پارچه نازک یا جوراب نازک زنانه بپوشانید. سپس پارچه را خیس کنید و بذرهای خیس خوردۀ خاکشیر را که حالتی لعابی دارد، روی پارچه با دست بچسبانید.
سعی کنید تمام سطح کوزه را به طور یکنواخت با خاکشیر بپوشانید. این کار موجب میشود تا سبزۀ خاکشیر روی کوزه پرتر و زیباتر شود.
مرحلۀ سوم:
بعد از اتمام کار کوزه را پر از آب کنید و در محل مناسب قرار دهید. برای آبیاری سبزه باید هر روز چند بار آن را با اسپری آب بدهید.
نکته:
کوزه باید در محل پر نور قرار گیرد و هر چند ساعت یک بار کمی آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز خواهید دید که بذرها روی کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد.