مدرسه

در این مدرسه خاص بعد از دو سال تحصیل مدرک کارشناسی داده می شود

مدرسه بیت الاحزان مدرسه ای خاص محسوب می شود که همه شاگردان آن دختران نوجوان هستند. در این مدرسه اگر دانش آموزی بتواند قرآن را حفظ کند بعد از قبول شدن در یک آزمون به او مدرکی برابر با کارشناسی اعطا می شود.

مدرسه آنلاین –  این مدرسه یکی از ده ها مرکز وابسته به موسسه بیت الاحزان است که شاگردانش همه دختران نوجوان هستند. به گفته معصومه میری مسئول این مرکز قرآنی، در حال حاضر بیش از ۲۰ حافظ قرآن مشغول فراگیری علوم قرآنی در این جا هستند که نسبت به سال های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

شرط تحصیل؛ حفظ آیات قرآن

مدرسه حفظ قرآن بیت الاحزان در یکی از خیابان های پر رفت و آمد این شهر قرار گرفته است. هر روز تعداد زیادی دختر دانش آموز از جاهای دور و نزدیک برای یاد گرفتن قرآن و حفظ کردن آیات الهی به اینجا می آیند. از ساعت ۸ صبح تا هنگام ظهر. تعداد قرآن آموزها از ۲۰ نفر بیشتر است. به جز فاطمه و ریحانه که در مقطع ابتدایی درس می خوانند باقی بچه ها نوجوانند. میری در این باره می گوید:‌ «مهرماه امسال قرآن آموزان زیادی برای ثبت نام مراجعه کردند اما اولویت ما با دانش آموزان سال هفتم به بالا بود.» میری در ادامه اشاره می کند امسال میزان ثبت نام بیشتر از سال های گذشته بود و دلیلش را اینگونه بیان می کند: «با توجه به اغتشاشات سال گذشته خانواده های مذهبی اشتیاق بیشتری برای حضور دخترشان در مرکز بیت الاحزان نشان دادند. هر چه دشمن برای ترویج بی فرهنگی تلاش می کند، خانواده های مذهبی بیشتر به سمت تحکیم اعتقادات دینی فرزندشان مصر می شوند.»

خیز برای کسی تحصیلات دانشگاهی

به گفته میری کسانی که در مدرسه قرآن شرکت می کنند به دلیل علاقه زیادی است که به علوم قرآنی دارند. البته تعدادی از آنها به مدد حفظ قرآن به راحتی به دانشگاه راه پیدا می کنند. او در ادامه می افزاید: «دوره حفظ قرآن ۲ سال طول می کشید. بعد از گذراندن این دوره، قرآن آموزها موظف هستند در آزمونی که سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می کند، شرکت کنند. در صورت قبولی، مدرک معادل کارشناسی می گیرند.» شاید این ذهنیت برای خیلی ها پیش آید، اغلب کسانی که به حفظ قرآن رو می آورند، به دلیل فرار از آزمون دانشگاه است. میری در این باره می گوید:‌ «حفظ قرآن کار راحتی نیست. بعضی از بچه ها ممکن است به دلیل سخت بودن دیگر ادامه ندهند. بنابراین هیچ نوجوانی برای امتیاز آزمون سراسری یا با فشار خانواده به اینجا نمی آید. بعضی شان در کنار حفظ قرآن به صورت مجازی درس شان را هم می خوانند. بعضی هم تمرکز خود را روی حفظ قرآن می گذارند و بعد از ۲ سال حضور در مدرسه قرآنی به مدرسه خود برمی گردند. تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته علوم قرآنی یا دیگر رشته های علمی ادامه می دهند.»

میری تاکید می کند، ‌ تعداد نخبه های تحصیلی بین قرآن آموزان زیاد است. کسانی که خود را برای المپیاد علمی یا شرکت در کنکور کارشناسی ارشد آماده می کنند. او می گوید: «خیلی از بچه ها علاقمند هستند در رشته های تخصصی دانشگاه شرکت کنند. نمونه آن عطیه انیسی که ۱۸ سال دارد و دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآنی است.

منبع: همشهری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا