دیگه چه خبر؟سیاسی

کدام نامزدها بیشترین اقبال را برای رسیدن به پاستور دارند؟

این روزها که تب انتخابات ریاست جمهوری بالا رفته است، همه هر روز این سؤال را می‌پرسند که بین نامزدها چه کسی احتمال پیروزی و رسیدن به کرسی ریاست را دارد؟

مدرسه آنلاین – نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اگر اتفاق خاصی در فضای اجتماعی رخ ندهد مشارکت 60 درصدی دور از انتظار نیست و احتمال این که تکلیف رئیس دولت چهاردهم در دور دوم مشخص شود وجود دارد.

یک مرکز دانشگاهی نیز در نظرسنجی اخیر خود میزان محبوبیت نامزدها و آرای آنان را مورد بررسی قرار داده است. این افکار سنجی که در 20 خرداد و بر روی 1500 نمونه انجام گرفته است نشان می دهد که از میان مشارکت کنندگان و در همین آغاز رقابت ها تمایل مردم به محمدباقر قالیباف ٣۴.٩ درصد، ‏مسعود پزشکیان ٢۶.٣ درصد، ‏سعید جلیلی ١٧.۴ درصد، مصطفی پورمحمدی ٨.۶ درصد، ‏امیرحسین قاضی‌زاده ۶.٧ درصد و ‏علیرضا زاکانی ۶.١ درصد است.

نظرسنجی‌ای که رحمان قهرمان پور متخصص حوزه کمپین‌های انتخاباتی آن را فی الجمله درست و مطابق با واقعیت می داند و در تحلیل آمار ارائه شده و در پاسخ به این سوال که چرا این نظرسنجی به واقعیت نزدیک تر است؟ در 10 بند می نویسد: «پزشکیان و قالیباف دو رقیب اصلی اند. پزشکیان به پشتوانۀ رای اصلاح طلبان و قالیباف به واسطه اشتهار و رئیس مجلس و نامزد اصلی اصول گرایان بودنش.

پزشکیان در حال اوج گیری است اما چون فضا را دو قطبی نکرده و نمی تواند دو قطبی کند لذا سرعت کاهش آرای او با قالیباف متوسط رو به پایین است. از دیگر سو جلیلی به واسطه نزدیکی کاراکتر و برند به دولت حدود ۵ درصد به آرای ثابت خود افزوده است. اما ممکن است در ادامه با مطرح شدن زاکانی این ۵ درصد رای را با او به شراکت بگذارد.

قالیباف هنوز از سوی نامزد های اصول گرا و اصلاح طلب تخریب نشده است و اثر تخریب در این نظرسنجی محسوس نیست. اما قالیباف هم حدود ۵ درصد به سبد رای خود افزوده و اگر جدی تخریب نشود و بیشتر حرف بزند و آرای مردد او را به یاد بیاورند ممکن است این درصد بیشتر شود. نباید فراموش کرد که زمان بزرگ ترین دشمن کمپین پزشکیان و قالیباف است.

اولی می خواهد زمان کُند شود تا پزشکیان اوج بگیرد و دومی می خواهد زمان سریع تر بگذرد تا سبد رأیش دچار تردید و فروپاشی نشود. همچنین باید گفت که جلیلی خوب شروع کرده اما کمپینش با آرای مردد حرف نمی زند. فکر می کند جلیلی و قالیباف به دور دوم می روند و لذا در دور دوم قالیباف را شکست می دهند. دنبال کشاندن انتخابات به دور دوم است و به صحنه نگاه ایستایی دارد. در حالی که صحنه آبستن حوادث زیادی است. گفتنی است سه نفر بعدی جدی گرفته نشده اند. به جز زاکانی دو نامزد دیگر تاکنون فعالیتی نداشته اند. حرف های پورمحمدی اساسا به یک فضا و زمان متفاوت از اکنون مربوط است. انگار در اکنون نیست. زاکانی هم با حمله شروع کرده ولی چون پزشکیان تخریب پذیر نیست نتوانسته دیده شود.

شعار او در ادامه راه دولت هم زیر سایه قالیباف و جلیلی شنیده نشده است. زاکانی کمپین منفی نسبتا خوبی دارد اما در کمپین مثبت ضعیف است.» مرکز تحلیل اجتماعی «متا» نیز در تازه ترین نظر سنجی خود به سراغ موضوع مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری 1403 رفته است. در این نظر سنجی که در تاریخ ۱۷ و ۱۸ خرداد ماه انجام و با حجم ‌نمونه ۳ هزار نفری گردآوری و با روش مدل‌سازی جمعیتی تحلیل شده است، میزان مشارکت مردم در دوره چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری، ۴۸.۸درصد پیش‌بینی شده است.

 یک سازمان حاکمیتی نیز نظرسنجی انجام داده است که بر اساس آن،قالیباف ۲۱ درصد آرا، جلیلی و پزشکیان حدود ۱۵ آرا وقاضی زاده نیز5 درصد آرا را باخود به همراه دارند. همچنین حدود ۴۰ درصد یا رای خود را اعلام نکرده و یا مردد بوده اند.بر اساس نتایج سایر مراکز هم مشارکت بالای ۵۰ درصد ومرددین ۳۵ درصد بوده اند.

منبع: ایران‌جیب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا