چیستانکیست؟

آیت الله فاطمی نیا کیست؟

سید عبدالله فاطمی‌نیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز متولد شد. او مجتهد، خطیب، عارف و استاد اخلاق، مورخ اسلامی و کتاب‌شناس است و در زمینه اخلاق و عرفان، حدیث و شعر عربی تحقیق دارد.

‏‏مدرسه آنلاین- سید عبدالله فاطمی نیا از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود، میر اسمعیل، که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد حسن مصطفوی که از شاگردان سید علی قاضی بود، تحصیل کرد و تحت تعلیم و تربیت وی قرار داشت و همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال می‌نمود.

پس از مصطفوی، او از علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی، محمدتقی آملی، بهاءالدینی، محمد تقی بهجت، علامه جعفری و … که بیشترشان شاگردان قاضی بزرگ بودند در علوم اسلامی و عرفان استفاده نمود. از این رو، وی با یک واسطه، از شاگردان آیت‌الله قاضی می‌باشد.

فعالیت های علمی


سید عبدالله فاطمی نیا از کارشناسان علوم اسلامی می‌باشند که به تحقیق و پژوهش در این زمینه نیز اشتغال دارند از دیگر فعالیت‌های ایشان می‌توان به تدریس در حوزه‌های علمیه، حضور در برنامه‌های مذهبی صدا و سیما به عنوان کارشناس و سخنرانی در مراکز حوزوی و دانشگاهی اشاره نمود. فاطمی نیا در مورد علم رجال و عرفان نظری دارای آگاهی گسترده‌است و در عین حال بیشتر به خطابه در منابر عمومی اشتغال دارد. وی از مفسرین معروف و زبردست صحیفه سجادیه و نهج البلاغه به‌شمار می‌رود و جلسات متعدی در این موارد به سخنرانی پرداخته‌است.

تألیفات


شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، پیاده شده سخنرانی‌های وی در این زمینه است. دوره سه جلدی «کتاب نکته‌ها از گفته‌ها» گزیده‌ای از سخنرانی‌های ایشان و فرهنگ انتظار از جمله آثار استاد فاطمی‌نیا است.همچنین از وی مقالاتی در نشریات مختلف به چاپ رسیده‌است.

ویژگی ها


فرزند ارشد آیت الله فاطمی نیا مهم‌ترین ویژگی اخلاق و رفتاری ایشان را مهربانی، بردباری و خوش‌رفتاری می داند و تاکید می کند که ایشان به مسائل مهمی مثل حق‌الناس و عدم سوءاستفاده از امکانات بیت‌المال بسیار توجه می کنند.

نزدیکان وی بر این باورند که بزرگترین ویژگی ایشان کتمان و مکتوم بودنشان است. ایشان را کوهی از تواضع می توان یافت. برخی بزرگان نیز درباره ایشان گفته اند که «آقای فاطمی نیا قطعا از اولیاء خدا هستند».

عشق عجیب ایشان به اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) از ویژگی دیگر ایشان است. کراماتی نیز از زبان برخی اهل سلوک در مورد ایشان بر زبان ها جاریست، اما خودشان هیچ گاه به بیان و تایید آنها نپرداخته اند.

بیماری سرطان


روز 22 مرداد ماه 99، صفحه رسمی آیت‌الله فاطمی نیا از بستری شدن ایشان خبر داد و نوشت «بر اثر هجوم مجدد بیماری سرطان و بنا به تشخیص پزشکان محترم استاد فاطمی نیا در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شده و تحت مراقبت ویژه می‌باشد. ان شاالله به دعای عزیزان و قرائت سوره مبارکه حمد به نیت شفا، بهبودی کامل و عاجل برای ایشان حاصل شود.»

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. خدا آقای فاطمی نیا را رحمت کند ، ایشان یکی از استوانه های فکری جامعه اسلامی بودند که که نفوذ کلامی بسیاری در مردم داشتند و حلقه اتصال مردم با خدا بودند !
    ایشان گفتند هر کس مرا دعا کند ، من برایش دعا می کنم . ، در این روزگار سخت، هم ایشان را دعا کنیم و هم حاجت به حضور ایشان ببریم تا امروز که بیشتر از هر روزی به خداوند نزدیک اند ، واسطه ی گرفتن حاجتمان بشوند ، ان‌شاءالله، آزادی فلسطین را هم درخواست کنیم ، ان‌شاءالله!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا