تغذیهمامان بابا

طرز تهیه سه نوع سوپ برای افطار

سوپ یک غذای آسان و خوشمزه است. این غذا یک وعدۀ سبک و مقوی به شمار می‌رود که برای افطار هم مناسب است. سوپ‌ها تنوع زیادی دارد و فقط خلاصه به مرغ، برنج و چیز هایی از این دست نمی شود.  

مدرسه آنلاین– در ماه مبارک رمضان کارشناسان توصیه می‌کنند با سوپ و غذاهای سبکی از این دست افطار کنیم. از آنجا که سوپ‌ها انوع و اقسام زیادی دارند می‌توان هر شب یک نوع سوپ پخت تا هم با وعده‌ای سبک افطار کرده باشیم و هم از خوردن یک جور سوپ خسته نشویم.  

امروز می‌خواهیم طرز تهیۀ سه جور سوپ را با هم یاد بگیریم. 

سوپ کلم پیچ

مواد لازم:

روغن: ۲ قاشق سوپ خوری
پیاز خرد شده متوسط: ۱ پیمانه
سیر خرد شده: ۲ حبه
هویج درشت خرد شده: ۱ پیمانه
آب مرغ: ۶ پیمانه
ریحان تازه خرد شده: ۱ قاشق سوپ خوری
کلم پیچ تازه خرد شده: ۲۲۵ گرم
نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری
فلفل سیاه: به مقدار لازم
گوجه فرنگی متوسط خرد شده: ۱ عدد
عدس قرمز: ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه:

ابتدا در ماهی تابه روغن ریخته و شعله را به حالت متوسط قرار می دهیم. پیاز و هویج و سیر را درماهی تابه می‌ریزیم و در آن را می‌گذاریم، برای ۵ الی ۷ دقیقه می‌پزیم یا تا وقتی که سبزیجات پخته شوند گهگاه آن را هم می‌زنیم. بعد آب مرغ و ریحان خشک (در صورت استفاده) را اضافه می کنیم. شعله را کم می کنیم و برای ۱۰ دقیقه با در روی شعله می‌گذاریم. کلم پیچ و نمک و فلفل را به آن اضافه می کنیم و ۱۰ دقیقه دیگر صبر می کنیم. مرغ و گوجه فرنگی و عدس قرمز و ریحان تازه (درصورت استفاده) را اضافه می کنیم و ۵ الی ۱۰ دقیقه می پزیم یا تا وقتی که کلم و عدس بپزد.
سوپ کلم

سوپ پیاز

مواد لازم:

سه عدد پیاز

آب دو عدد لیمو

صد گرم آرد

دو قطعه کره

سه پیمانه آب

دو قاشق شکر

یک قاشق نعناع خشک

یک دوم قاشق دارچین

دو عدد تخم مرغ

نمک به میزان مورد نیاز

زردچوبه به میزان مورد نیاز

فلفل سیاه به میزان مورد نیاز

سبزیجات تازه از جمله پیازچه، نعناع، ریحان، گشنیز، جعفری برای تزئین

طرز تهیه:

در ابتدا باید کره را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهیم تا کره آب شود. سپس پیاز‌های خرد شده را داخل کره‌ ریخته و روی حرارت تفت می‌دهیم تا جایی که طلایی شود. بعد آرد را به پیاز‌های طلایی شده اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و اجازه می‌دهیم برای چند دقیقه با کره و پیاز تفت بخورد. سپس مقداری آب را به مواد اضافه کرده و  اجازه می‌دهیم برای مدت زمان سی دقیقه با حرارت متوسط بجوشد. بعد از جوشیدن آب، آب دو عدد لیمو و شکر را نیز اضافه کرده و مجدداً برای مدت زمان ده دقیقه با حرارت آرام به پختن ادامه دهیم. در این فاصله، نعناع و دارچین را نیز به مواد روی حرارت اضافه می‌کنیم و سوپ پیاز خود را از روی حرارت برمی‌داریم و در همین زمان تخم‌مرغ‌ها را به سوپ پیاز اضافه می‌کنیم. سوپ پیاز ما آماده است و می‌توانیم آن را همراه با سبزیجات تازه مانند گشنیز، جعفری، پیازچه و یا ریحان تزئین کنیم.

سوپ گوجه‌فرنگی

مواد لازم:

گوجه فرنگی متوسط:4 عدد

کره:1 قاشق غذاخوری

پیاز متوسط رنده شده :1 عدد

آرد:1 قاشق غذاخوری

رب گوجه:1 قاشق غذاخوری

آب گوشت یا مرغ یا عصارۀ گوشت یا مرغ:1 پیمانه (یک عدد)

ریحان تازه یا خشک :1 قاشق چایخوری

جعفری تازه یا خشک :1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه :به میزان لازم

طرز تهیه:

مقداری آب داخل قابلمه‌ای بریزید و بگذارید تا بجوشد. بعد گوجه‌ها را برای 2 الی 3 دقیقه در آب جوش بیندازید تا پوست گوجه ها راحت‌تر کنده شوند. پوست گوجه ها را بعد از خنک شدن می کنیم و خرد می‌کنیم. بعد داخل همزن می‌ریزیم تا پوره‌ای شکل شود.

در مرحلۀ بعد کره را داخل قابلمه‌ای قرار می‌دهیم و روی حرارت ملایم ذوب می‌کنیم. سپس پیاز رنده شده را در آن تفت می‌دهیم تا نرم و طلایی شود.

بعد آرد را اضافه می‌کنیم و 2 دقیقه‌ای هم می‌زنیم. سپس آرد رب گوجه را اضافه می‌کنیم و یکی دو دقیقه دیگر هم می‌زنیم.

در مرحلۀ آخر گوجه‌های پوره شده را به همراه آب گوشت، نمک و فلفل سیاه به بقیۀ مواد سوپ اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا بجوش بیاید.

بعد از جوشیده شدن سوپ حرارت را کم کنید و بگذارید تا به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم پخته شود.

در هنگام  کشیدن سوپ ریحان و جعفری را روی آن بریزید و سوپ را داغ میل کنید.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا