آموزش مرحله به مرحله ی کلوچه ی فومن اصل با طعمی بینظیر
در دورهمیهای خانوادگی هیچ چیز به اندازۀ چای نمیچسبد. ما ایرانیها معمولا عادت داریم چای را با یک چیز شیرین از قند و شکرپنیر تا شکلات و کیک و کلوچه بخوریم. چای و کلوچه یک میانوعدۀ خوب برای صبح یا یک عصرانۀ خوشمزه است که تقریباً برای همۀ ما دلچسب است و از آن استقبال میکنیم.
مدرسه آنلاین– چه بهتر که خودمان بتوانیم در خانه انواع شیرینی و کلوچههای متنوع، سالم، ارزان و بدون مواد نگهدارنده و افزودنیهای شیمیایی درست کنیم و در کنار هم نوشجان کنیم.
کلوچۀ فومن یکی از انواع کلوچههای سنتی و محبوب ایرانی است است که عطر و طعم دلپذیری دارد. برای درست کردن این کلوچۀ خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم:
آرد: دو ليوان(٣٠٠گرم)
كرۀ همدمای محيط: ٥٠ گرم
روغن نيمه جامد: ٣٠گرم
نمك : نوك قاشق چایخوری
بيكينگ پودر: يك قاشق چای خوری سرخال
شكر: دو قاشق غذاخوری
آب: نصف ليوان
زعفران دمكرده: به مقدار لازم
زردۀ تخممرغ برای رومال: یک عدد
مواد مغزی وسط كلوچه
شكر: شش قاشق غذاخوری
گردو خرد شده: هشت شش قاشق غذاخوری
گلاب: سه تا 5 شش قاشق غذاخوری
پودر دارچين: يك قاشق چایخوری
مخلوط كره و روغن نيمه جامد: ٣٠ گرم(با كره و روغن به تنهايی هم ميشود زد.)
آرد تفت داده شده: يك سوم ليوان
طرز تهیه:
مرحلۀ اول:
ابتدا روغن و کره، زعفران و شکر را با لیسک با هم خوب مخلوط میکنیم.
مرحلۀ دوم:
حالا آرد را الک میکنیم و به همراه نمک و بیکینگ پودر به مواد اضافه میکنیم و کمی ورز میدهیم. بعد آب را کم کم اضافه میکنیم تا جایی که خمیر نرمی به دست بیاید.
مرحلۀ سوم:
خمیر را داخل نایلون میگذاریم و در یخچال به مدت نیم ساعت قرار میدهیم.
مرحلۀ چهارم:
در این مرحله آرد تفتداده شده را به همراه گردو، روغن، کره، شکر، دارچین و گلاب با هم مخلوط میکنیم تا حالت خمیری شود.
مرحلۀ پنجم:
خمیر را از یخچال در میآوریم و از آن به اندازۀ یک نارنگی برمیداریم و با وردنه صاف میکنیم تا به صورت یک نان کوچک گرد در بیاید.
مرحلۀ ششم:
از مواد یک قاشق داخل خمیر میریزیم و خمیر را میبندیم و با دست گلوله میکنیم. به مهر مخصوص کلوچه آرد میزنیم و روی خمیر میزنیم تا نقش آن رویش بنشیند. سپس زردۀ تخممرغ را با برس مخصوص روی کلوچفها برای رومال میزنیم.
مرحلۀ هفتم:
کمی روغن در سینی فر میریزیم و با فرچه سینی را روغنی میکنیم و بعد کمی آرد به کف سینی میپاشیم تا کلوچهها به سینی نچسبد. حالا کلوچهها را در سینی فر میچینیم و آن را داخل فر از قبل گرمشده با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار میدهیم. وقتی کلوچهها پخت، گریل را به مدت 3 دقیقه میزنیم تا روی کلوچهها طلایی شود.
کلوچۀ فومنی شما آماده است. نوش جانتان!